Μπορείτε να κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Βιολογικών Προϊόντων ΕΔΩ (απαιτείται Adobe PDF Reader).
Η πολέντα είναι παραδοσιακό ιταλικό πιάτο. Από τότε που το καλαμπόκι έφτασε στην Ευρώπη από την Αμερική τον 16ο αιώνα, ο ζεστός χυλός έγινε βασικό πιάτο για τους Ιταλούς αγρότες. Η παραδοσιακή πολέντα φτιάχνεται σε χάλκινη κατσαρόλα όπου αναμειγνύονται ζεστό νερό και καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει και να κολλάει στο κουτάλι. Μόλις κρυώσει ελαφρώς, αποκτά μια αρκετά πυκνή και σταθερή δομή ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε δίσκο και να κοπεί σε κομμάτια.
Τρόπος χρήσης:
Χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε παραδοσιακό καλαμποκόψωμο, ως βάση για πίτσα/λαζάνια, ως αλεύρι για κέικ, μπισκότα και άλλα γλυκίσματα. Τα αρτοσκευάσματα που φτιάχνονται με πολέντα παραμένουν σφιχτά και ζουμερά, με ωραία κοκκώδη υφή.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 1576kJ/377kcal
Λιπαρά - 0.4 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.1 g
Υδατάνθρακες - 58.1 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 21.1 g
Πρωτεΐνες - 3 g
Αλάτι - 0 g
Συστατικά:
Πολέντα καλαμποκιού βιολογικής προέλευσης.
300 g