Η πολέντα είναι ένα λεπτοαλεσμένο αλεύρι κατάλληλο για κατσαμάκι, ποικιλία από αρτοσκευάσματα και επιδόρπια χωρίς γλουτένη ή για να δέσετε σούπες και σάλτσες. Στην πραγματικότητα, η πολέντα είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο, το οποίο ως προς τον τρόπο παρασκευής μοιάζει με το χαβίτς (κατσαμάκι).
Το αλεύρι καλαμποκιού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C και βιταμίνη PP. Το κατσαμάκι βοηθά στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό και περιέχει δύο απαραίτητα αμινοξέα – λυσίνη και τρυπτοφάνη.
Τρόπος παρασκευής
Βάλτε 1 λίτρο νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα με χοντρά τοιχώματα. Προσθέστε 250 γρ. πολέντα και χαμηλώστε τη θερμοκρασία για να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σκεπάστε την με ένα καπάκι και αφήστε για 10 λεπτά. Η ποσότητα είναι αρκετή για 4 μερίδες.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 1511 kJ/356 kcal
Πρωτεΐνες – 6,9 g
Υδατάνθρακες – 79,5 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 0,54 g
Λιπαρά – 0,5 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0,48 g
Φυτικές ίνες – 3,0 g
Αλάτι – 0,003 g
Πληροφορίες για αλλεργιογόνα:
* Χωρίς γλουτένη
* Vegan
* Προϊόν ολικής άλεσης
Συστατικά:
Αλεύρι καλαμποκιού*.
* συστατικά από βιολογική γεωργία
500 γρ.