Λάδι για γουόκ (wok) για τον πιο δημοφιλή και γρήγορο τρόπο μαγειρέματος στην κουζίνα της Άπω Ανατολής. Στο γουόκ παρασκευάζεται το εξαιρετικά νόστιμο και παραδοσιακό ασιατικό γρήγορο φαγητό – για την προετοιμασία του χρησιμοποιούνται τα ειδικά τηγάνια wok και το μαγείρεμα πάνω από τη φωτιά. Και τα ίδια τα πιάτα είναι τις περισσότερες φορές τηγανητά νουντλς σε συνδυασμό με διάφορα λαχανικά (σκόρδο, λάχανο, κόκκινες πιπεριές, καρότα, μπρόκολο), κρέας, ξηρούς καρπούς (κάσιους, φιστίκια) και αυγά. Οι σάλτσες είναι επίσης ποικίλες, παραδοσιακά συνδυάζονται διάφορες γεύσεις – αλμυρές, γλυκές, ξινές, πικάντικες (σάλτσα σόγιας, σριράτσα, φυστικοβούτυρο, λάιμ και προαιρετικά γλυκαντικό). Το λάδι για μαγείρεμα σε γουόκ είναι κατάλληλο και για μαρινάρισμα κρέατος και ψαριών.
Πώς χρησιμοποιείται το λάδι για μαγείρεμα σε Wok:
Ζεστάνετε το γουόκ τηγάνι σας και προσθέστε το λάδι. Τηγανίστε τα λαχανικά της επιλογής σας, προσθέστε τα μαγειρεμένα νουντλς και τη σάλτσα.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια 3404kJ / 828kcal
Λιπαρά 92 g
εκ των οποίων κορεσμένα 11 g
Υδατάνθρακες 0 g
εκ των οποίων σάκχαρα 0 g
Πρωτεΐνες 0 g
Αλάτι 0 g
Συστατικά:
Ηλιέλαιο, σησαμέλαιο από καβουρδισμένο σουσάμι, άρωμα σκόρδου και πιπερόριζας.
100 ml