Το sambar είναι ένα δημοφιλές πιάτο της Νότιας Ινδίας (νταλ), το οποίο φτιάχνεται από φακές, μπιζέλια, φασόλια μουνγκ ή ρεβίθια (μπορεί επίσης να γίνει συνδυασμός οσπρίων), προστίθενται λαχανικά και το κύριο συστατικό για την παρασκευή του νταλ – το πικάντικο μείγμα αλεσμένων μπαχαρικών sambar – κορίανδρος, κουρκουμάς, τσίλι, κύμινο, μαύρο πιπέρι, σπόροι τριγωνέλλας, σκόρδο, μοσχοκάρυδο, κανέλα. Στην Ινδία, κάθε οικογένεια παρασκευάζει το δικό της μείγμα, με τις αναλογίες των μπαχαρικών να ποικίλλουν ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις.
Πώς χρησιμοποιείται το ινδικό μείγμα μπαχαρικών Sambar:
Χρησιμοποιήστε το για να μαγειρέψετε και να αρωματίσετε το παραδοσιακό ινδικό νταλ Sambar. Όταν το μαγειρευτό είναι έτοιμο, σερβίρετε με βραστό ρύζι.
Συστατικά:
Κορίανδρος, κουρκουμάς, τσίλι, κύμινο, μαύρο πιπέρι, σπόροι τριγωνέλλας, σκόρδο, μοσχοκάρυδο, κανέλα.
27 g