Τσίλι Κον Καρνέ, ZoyaShop ®, 60 γρ.
Το αγαπάμε!
Επισήμανση ως αγαπημένο προιόν της Zoya
Περιγραφή
Το όνομα αυτού του μπαχαρικού προέρχεται από το μεξικάνικο πιάτο "chilli con carne", το οποίο κυριολεκτικά σημαίνει "τσίλι με κρέας". Ωστόσο, το άρωμά του συνδυάζεται με επιτυχία με χορτοφαγική τροφή. Οι χορτοφάγοι μπορούν να δοκιμάσουν το «chilli sin carne» (η αμαρτία σημαίνει «χωρίς»). Μια μεγάλη ποικιλία από τσίλι παρασκευάζεται σε όλο το Μεξικό, όπως το Chilli Verde, ένα χοιρινό τσίλι που χρησιμοποιεί πράσινες πιπεριές τσίλι ή jalapeno jalapeno. Υπάρχει επίσης μια παραλλαγή τσίλι, γνωστή ως "λευκό τσίλι", που χρησιμοποιεί κρέας κοτόπουλου ή γαλοπούλας και λευκά φασόλια - χωρίς ντομάτες ή κόκκινο κρέας - με αποτέλεσμα τη λευκή σάλτσα τσίλι.
Χρήση Τσίλι Κον Καρνέ:
Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το κιμά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρυκεύματα και τα τηγανίζουμε στο λίπος. Προσθέστε τις πιπεριές, τα ώριμα φασόλια και την πάστα ντομάτας ή αποστειρωμένες ντομάτες και σιγοβράζετε μέχρι να μαγειρευτούν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για γεύση φασόλια, ρύζι, tacos και enchiladas.
Συστατικά:
Σκόρδο, μαύρο πιπέρι, καυτερό πιπέρι, κόλιανδρο, κύμινο, ξιφία, γλυκό πιπέρι, ρίγανη, αλάτι.
60g
Προτεινόμενα Προιόντα
Αγοραστές που αγόρασαν αυτό το είδος επίσης αγόρασαν
Το σησαμέλαιο είναι μια απαραίτητη προσθήκη σε πολλά πιάτα της ασιατικής κουζίνας. Λαμβάνεται από καβουρδισμένο σουσάμι, το οποίο του προσδίδει ένα αυθεντικό άρωμα ξηρού καρπού και ένα χαρακτηριστικό κοκκινωπό καφέ χρώμα.
Αγορά
Η Τιμή μας:
€ 1.25
€ 2.55
Λάδι για γουόκ (wok) για τον πιο δημοφιλή και γρήγορο τρόπο μαγειρέματος στην κουζίνα της Άπω Ανατολής. Στο γουόκ παρασκευάζεται το εξαιρετικά νόστιμο και παραδοσιακό ασιατικό γρήγορο φαγητό – για την προετοιμασία του χρησιμοποιούνται τα ειδικά τηγάνια wok και το μαγείρεμα πάνω από τη φωτιά. Και τα ίδια τα πιάτα είναι τις περισσότερες φορές τηγανητά νουντλς σε συνδυασμό με διάφορα λαχανικά (σκόρδο, λάχανο, κόκκινες πιπεριές, καρότα, μπρόκολο), κρέας, ξηρούς καρπούς (κάσιους, φιστίκια) και αυγά. Οι σάλτσες είναι επίσης ποικίλες, παραδοσιακά συνδυάζονται διάφορες γεύσεις - αλμυρές, γλυκές, ξινές, πικάντικες (σάλτσα σόγιας, σριράτσα, φυστικοβούτυρο, λάιμ και προαιρετικά γλυκαντικό). Το λάδι για μαγείρεμα σε γουόκ είναι κατάλληλο και για μαρινάρισμα κρέατος και ψαριών.
Η χαρίσα είναι το κλασικό μπαχαρικό της βορειοαφρικανικής και αραβικής κουζίνας και χρησιμοποιείται ιδίως για την παρασκευή του κουσκούς. Συνιστάται και για το καρύκευμα νόστιμων σάλτσων, σούπες, σαλάτες, πιάτα με κρέας και ρύζι. Έχει καυτερή και πικάντικη γεύση. Παραδοσιακά φτιάχνεται με βάση καυτερές πιπεριές, σπόρους κόλιανδρου και σπόρους κύμινου, αλλά υπάρχουν πολλές τοπικές παραλλαγές. Όταν αναμειχθεί με ποιοτικό ελαιόλαδο, προκύπτει μια εξαιρετικά αρωματική πάστα για βούτηγμα ψωμιού.
Το sambar είναι ένα δημοφιλές πιάτο της Νότιας Ινδίας (νταλ), το οποίο φτιάχνεται από φακές, μπιζέλια, φασόλια μουνγκ ή ρεβίθια (μπορεί επίσης να γίνει συνδυασμός οσπρίων), προστίθενται λαχανικά και το κύριο συστατικό για την παρασκευή του νταλ – το πικάντικο μείγμα αλεσμένων μπαχαρικών sambar – κορίανδρος, κουρκουμάς, τσίλι, κύμινο, μαύρο πιπέρι, σπόροι τριγωνέλλας, σκόρδο, μοσχοκάρυδο, κανέλα.
Μεσογειακά μπαχαρικά με μυρτιά – για αυθεντική ιταλική κουζίνα, ακόμη και αν δεν έχετε ιταλικές ρίζες. Μεταφερθείτε στο La Dolce Vita Italiana και θυμηθείτε κάθε αγαπημένη ιταλική πίτσα ή πιάτο με τις γεύσεις της Τοσκάνης.
Δείξε τα επόμενα 5 προιόντα
Αίτηση πληροφοριών γι'αυτό το προιόν