Ιρλανδικό Βρύο (Irish Moss) – Bio - Zoyashop

Ιρλανδικό Βρύο (Irish Moss) – Bio, ZoyaShop ®, 60 γρ.

Τιμή: € 9.65 (€ 16.08 / 100 γρ.)

Τα Αγαπημένα μας προϊόντα
  • Αγαπημένο προϊόν!
  • Κορυφαίο σε πωλήσεις
  • Ανοιξιάτικη έκθεση
Expected delivery date
Replacement product
Κατασκευαστής: ZoyaShop ®
BB date: 31-05-2026
Προέλευση: Ιρλανδία
SKU: SKU1120
Σε απόθεμα:
Ποσότητα:
-
+
€ 9.65
Προσθήκη στη Wishlist

Το αγαπάμε!

Επισήμανση ως αγαπημένο προιόν της Zoya



Κόκκινα φύκια, γνωστά ως ιρλανδική λειχήνα και καρραγενή βρύα για ροφήματα, σάλτσες και επιδόρπια

Μπορείτε να κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Βιολογικών Προϊόντων ΕΔΩ (απαιτείται Adobe PDF Reader).

Τα κόκκινα φύκια, επίσης γνωστά ως ιρλανδική λειχήνα και καρραγενή βρύα, αναπτύσσονται στις βραχώδεις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Βρασμένο σε νερό, το ιρλανδικό βρύο, γνωστό και ως σαλέπι θαλάσσης ή καρραγενή βρύα, σφίγγει και γίνεται ζελέ. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιρλανδία, όπου συνδυάζεται με γάλα, βανίλια και αλκοόλ για να παραχθεί μια ζελατινώδης κρέμα παρόμοια με την πανακότα. Στην Ασία χρησιμοποιείται μαζί με το άγαρ-άγαρ για την παρασκευή επιδόρπιων σε μορφή ζελέ.

Η "λευκή σκόνη" σε αυτά τα φύκια είναι ένα μείγμα από αποξηραμένο θαλασσινό αλάτι (τα φύκια μας είναι φρεσκοσυλλεγμένα άγρια φύκια) και κάλιο που υπάρχει φυσικά στα φύκια. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης ένα μέρος του καλίου γίνεται ορατό και αναμιγνύεται με το αλάτι στην επιφάνεια. Η περιεκτικότητα των φυκιών σε θρεπτικά συστατικά αλλάζει φυσικά με τις εποχές, οπότε μπορεί να υπάρχει περισσότερη ή λιγότερη ορατή "λευκή σκόνη" τις διαφορετικές εποχές του έτους. Το κάλιο συνιστάται ως εναλλακτική λύση για το αλάτι.

Τρόπος χρήσης:

Τοποθετήστε μια χούφτα από τα κόκκινα φύκια σε ένα γυάλινο δοχείο και ξεπλύνετε τα καλά. Αφήστε τα να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό για τουλάχιστον 3 ώρες και, στη συνέχεια, χτυπήστε τα στο μπλέντερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής πάστα. Αποθηκεύστε στο ψυγείο για έως και 10 ημέρες. Χρησιμοποιήστε το μείγμα για να δέσετε και να σταθεροποιήσετε ροφήματα, σάλτσες και επιδόρπια.

Διατροφική αξία ανά 100 g:

Ενέργεια - 260kJ/62kcal
Λιπαρά - 1.3 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.6 g
Υδατάνθρακες - 1.9 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 0.1 g
Πρωτεΐνη - 1,3 g
Αλάτι - 3.3 g

60 γρ.

Συνταγή από το Zoyashop Gr

Παγωτό Βανίλια

Θα χρειαστούμε:
2 φλιτζάνια μουλιασμένα αμύγδαλα
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο σε μπεν-μαρί
1 φλιτζάνι μουλιασμένα κόκκινα φύκια
1 φλιτζάνι σιρόπι αγαύης
1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
3 πρέζες αλάτι Ιμαλαΐων

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα και το νερό για να φτιάξουμε γάλα αμυγδάλου - χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να σπάσουν καλά τα αμύγδαλα (σε μικρά κομματάκια). Στη συνέχεια, στραγγίζουμε και αφαιρούμε τον πολτό που προκύπτει από τα αμύγδαλα (μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για άλλη συνταγή) - το υγρό μοιάζει με πραγματικό γάλα. Μετά, χτυπάμε στο μπλέντερ 1 φλιτζάνι από το γάλα αμυγδάλου με το ιρλανδικό βρύο (τα κόκκινα φύκια) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το γάλα. Προτιμάται το λάδι καρύδας να προστεθεί τελευταίο και σταδιακά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα κατάλληλο δοχείο για την κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει όλη τη νύχτα. Όταν είναι έτοιμο, απολαύστε το παγωτό με φρούτα εποχής, σάλτσα βατόμουρου ή σοκολάτας.

Αυτές είναι μερικές προτάσεις για διάφορες παραλλαγές αυτού του παγωτού:
* Προσθέστε 1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη και ξύσμα πορτοκαλιού για παγωτό σοκολάτας
* Προσθέστε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας μέντας και 1 φλιτζάνι θρυμματισμένους κόκκους κακάο πριν καταψύξετε
* Προσθέστε 1 φλιτζάνι μπανάνα ή μάνγκο - σε αυτή την περίπτωση μειώστε την ποσότητα του νερού σε 1 φλιτζάνι
* Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μάκα σε σκόνη και αντικαταστήστε το σιρόπι αγαύης με σιρόπι σφενδάμου για να απολαύσετε παγωτό με γεύση καραμέλας
Καλή όρεξη!

Σύνολο πωλήσεων
#66 in Υπερτροφές

Αγοραστές που αγόρασαν αυτό το είδος επίσης αγόρασαν

  • Αγορά Η Τιμή μας: € 9.45
    Με το χαρακτηριστικό τροπικό άρωμα και την ευχάριστη γλυκιά γεύση του, το λάδι καρύδας είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί του αγελαδινού βουτύρου τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά πιάτα. Όταν διατηρείται στο ψυγείο είναι συμπαγές, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου αποκτά απαλή, κρεμώδη υφή.
  • Αγορά Η Τιμή μας: € 8.55
    Ο μύκητας βλασταίνει στα δάση της βόρειας Σιβηρίας, της Κίνας, της Αμερικής και της Ευρώπης, συνήθως σε κορμούς σημύδας, γι 'αυτό και είναι γνωστός ως "μύρος σημύδας". Έχει ακανόνιστο σχήμα, σχεδόν μαύρο χρώμα και συμπαγή υφή και μοιάζει με κομμάτι κάρβουνου. Εκτιμάται ιδιαίτερα από τους θεραπευτές στη Ρωσία και την Κίνα, το chaga μανιτάρι θεωρείται ότι έχει ευεργετική επίδραση στην άμυνα του οργανισμού
  • Αγορά Η Τιμή μας: € 9.65
    Στην κινεζική λαϊκή ιατρική και την ταοϊστική παράδοση, η ρίζα φαλόπιας εκτιμάται ιδιαίτερα, καθώς πιστεύεται ότι αποκαθιστά τη νεανική δύναμη και τόνωση. Για να ενισχυθεί η ευεργετική του επίδραση, το Fo-Ti μας παρασκευάστηκε ζεματίζοντας τη ρίζα σε νερό μαύρων φασολιών και στη συνέχεια ξηράνθηκε και αλέθεται σε σκόνη.
Δείξε τα επόμενα 5 προιόντα

Αίτηση πληροφοριών γι'αυτό το προιόν

* Το όνομα, το email και τα προσωπικά σας δεδομένα θα επεξεργαστούν σύμφωνα με την Πολιτική απορρήτου μας


Facebook chat