Τα δαμάσκηνα Umeboshi είναι ιαπωνικά δαμάσκηνα που έχουν υποστεί ζύμωση. Είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό με μοναδική έντονη ξινή αλμυρή γεύση, μαριναρισμένο σε θαλασσινό αλάτι. Αποτελούν μέρος της γιαπωνέζικης κουζίνας εδώ και αιώνες και μοιάζουν περισσότερο με βερίκοκο παρά με δαμάσκηνο. Πολτοποιήστε και προσθέστε τις σε σάλτσες, ντρέσινγκ σαλάτας, σούσι, μαγειρεμένα λαχανικά ή ρύζι.
Ένα ενδιαφέρον γεγονός:
Στην Ιαπωνία την εποχή των σαμουράι, τα δαμάσκηνα καταναλώνονταν από τους στρατιώτες μαζί με ρύζι και ροφήματα για την καταπολέμηση της κούρασης κατά τη διάρκεια των μαχών.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενεργειακή αξία - 181kJ / 43kcal;
Λίπος - 0 g,
εκ των οποίων κορεσμένα - 0 g;
Υδατάνθρακες - 6.7 g,
εκ των οποίων σάκχαρα - 0 g;
Φυτικές ίνες - 4.9 g;
Πρωτεΐνες - 1.0 g;
Αλάτι -16.8 g.
Συστατικά των Ζυμωμένων δαμάσκηνων Umeboshi - BIO:
umeboshi* (Prunus mume), φύλλα περίλλα* (Perilla frutescens), θαλασσινό αλάτι. *συστατικά βιολογικής γεωργίας. Μπορεί να περιέχει ίχνη σουσαμιού.
200 g