Τσίλι Κον Καρνέ, ZoyaShop ®, 60 γρ.
Το αγαπάμε!
Επισήμανση ως αγαπημένο προιόν της Zoya
Περιγραφή
Το όνομα αυτού του μπαχαρικού προέρχεται από το μεξικάνικο πιάτο "chilli con carne", το οποίο κυριολεκτικά σημαίνει "τσίλι με κρέας". Ωστόσο, το άρωμά του συνδυάζεται με επιτυχία με χορτοφαγική τροφή. Οι χορτοφάγοι μπορούν να δοκιμάσουν το «chilli sin carne» (η αμαρτία σημαίνει «χωρίς»). Μια μεγάλη ποικιλία από τσίλι παρασκευάζεται σε όλο το Μεξικό, όπως το Chilli Verde, ένα χοιρινό τσίλι που χρησιμοποιεί πράσινες πιπεριές τσίλι ή jalapeno jalapeno. Υπάρχει επίσης μια παραλλαγή τσίλι, γνωστή ως "λευκό τσίλι", που χρησιμοποιεί κρέας κοτόπουλου ή γαλοπούλας και λευκά φασόλια - χωρίς ντομάτες ή κόκκινο κρέας - με αποτέλεσμα τη λευκή σάλτσα τσίλι.
Χρήση Τσίλι Κον Καρνέ:
Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το κιμά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρυκεύματα και τα τηγανίζουμε στο λίπος. Προσθέστε τις πιπεριές, τα ώριμα φασόλια και την πάστα ντομάτας ή αποστειρωμένες ντομάτες και σιγοβράζετε μέχρι να μαγειρευτούν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για γεύση φασόλια, ρύζι, tacos και enchiladas.
Συστατικά:
Σκόρδο, μαύρο πιπέρι, καυτερό πιπέρι, κόλιανδρο, κύμινο, ξιφία, γλυκό πιπέρι, ρίγανη, αλάτι.
60g
Προτεινόμενα Προιόντα
Αγοραστές που αγόρασαν αυτό το είδος επίσης αγόρασαν
Το σησαμέλαιο είναι μια απαραίτητη προσθήκη σε πολλά πιάτα της ασιατικής κουζίνας. Λαμβάνεται από καβουρδισμένο σουσάμι, το οποίο του προσδίδει ένα αυθεντικό άρωμα ξηρού καρπού και ένα χαρακτηριστικό κοκκινωπό καφέ χρώμα.
Η χαρίσα είναι το κλασικό μπαχαρικό της βορειοαφρικανικής και αραβικής κουζίνας και χρησιμοποιείται ιδίως για την παρασκευή του κουσκούς. Συνιστάται και για το καρύκευμα νόστιμων σάλτσων, σούπες, σαλάτες, πιάτα με κρέας και ρύζι. Έχει καυτερή και πικάντικη γεύση. Παραδοσιακά φτιάχνεται με βάση καυτερές πιπεριές, σπόρους κόλιανδρου και σπόρους κύμινου, αλλά υπάρχουν πολλές τοπικές παραλλαγές. Όταν αναμειχθεί με ποιοτικό ελαιόλαδο, προκύπτει μια εξαιρετικά αρωματική πάστα για βούτηγμα ψωμιού.
Το sambar είναι ένα δημοφιλές πιάτο της Νότιας Ινδίας (νταλ), το οποίο φτιάχνεται από φακές, μπιζέλια, φασόλια μουνγκ ή ρεβίθια (μπορεί επίσης να γίνει συνδυασμός οσπρίων), προστίθενται λαχανικά και το κύριο συστατικό για την παρασκευή του νταλ – το πικάντικο μείγμα αλεσμένων μπαχαρικών sambar – κορίανδρος, κουρκουμάς, τσίλι, κύμινο, μαύρο πιπέρι, σπόροι τριγωνέλλας, σκόρδο, μοσχοκάρυδο, κανέλα.
Μεσογειακά μπαχαρικά με μυρτιά – για αυθεντική ιταλική κουζίνα, ακόμη και αν δεν έχετε ιταλικές ρίζες. Μεταφερθείτε στο La Dolce Vita Italiana και θυμηθείτε κάθε αγαπημένη ιταλική πίτσα ή πιάτο με τις γεύσεις της Τοσκάνης.
Τα μανιτάρια Σιτάκε (Shiitake) έχουν βαθιά γεύση και στην Κίνα είναι γνωστά ως τα «αρωματικά μανιτάρια». Χρησιμοποιούνται σε διάφορα κινεζικά πιάτα με κρέας, ρύζι, πατάτες ή νουντλς. Καθώς και ως προσθήκη σε σούπες, ριζότο, ζυμαρικά, πατέ λαχανικών.
Δείξε τα επόμενα 5 προιόντα
Αίτηση πληροφοριών γι'αυτό το προιόν