Jasmine Rice, βιολογική γεωργία
Το ρύζι Jasmine, επίσης γνωστό ως αρωματικό ρύζι, είναι μια ποικιλία ρυζιού μακρόσπερμου που αναπτύσσεται στην Ταϊλάνδη. Αυξάνεται μόνο από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, μούσκεμα στη βροχή και καθαρό βουνό. Οι θηλές του είναι λείες, λαμπερές και μεταξένιες.
Όταν μαγειρευτεί, το ρύζι γιασεμιού γίνεται μαλακό και λευκό ως χιόνι και δεν κολλάει όσο το κλασικό ρύζι. Συνδυάζει πολύ καλά με θαλασσινά, ανανά και γλυκό και ξινό συνδυασμούς. Η απαλή αναπνοή του γιασεμιού το καθιστά κατάλληλο ακόμα και ως αυτόνομο γεύμα χωρίς πρόσθετα.
Χρήση Ρύζι - Jasmine - Χύμα:
Το ρύζι Jasmine δεν απορροφά τόσο νερό όσο το συνηθισμένο ρύζι. Βράζουμε 1:1.5 με νερό. Μόλις βράσει, σιγοβράστε για 20 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να σταθεί στο τηγάνι για άλλα 5-10 λεπτά. Αν θέλετε το ρύζι να γίνει πιο αδύναμο και πιο χνουδωτό, ατμός.
Πληροφορίες διατροφής για 100g:
Ενεργειακή αξία - 1514 kJ / 355 kcal
Λίπος - 0,7 g,
από τα οποία κορεσμένα - 0,2 g
Υδατάνθρακες - 81,1 g,
από τα οποία σάκχαρα - 0,1 g
Πρωτεΐνη - 6,1 g
Αλάτι - 0,01 γρ
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr