Η βλάστηση των σπόρων γίνεται εύκολα, χωρίς σχεδόν καμία προσπάθεια. Αναπτύσσονται σε λίγες μέρες, στο σπίτι, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Τα φύτρα παρέχουν μεγαλύτερες ποσότητες θρεπτικών συστατικών, σε μορφή που είναι πιο εύκολο να απορροφήσει ο οργανισμός, από το ήδη ώριμο φυτό.
Το ροζ ραπανάκι είναι επίσης γνωστό ως «κινέζικο τριαντάφυλλο». Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και η έντονη γεύση των φύτρων από ραπανάκι τα καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλα για κρυολογήματα, ιγμορίτιδα, άσθμα και ένταση στην περιοχή του θώρακα. Ενεργοποιούν την εντερική χλωρίδα, βοηθούν στην απομάκρυνση της βλέννας και έχουν διουρητική δράση.
Τα φύτρα από ροζ ραπανάκια έχουν ωραία πικάντικη γεύση. Μπορούν να προστεθούν σε οποιοδήποτε πιάτο για να κάνουν πιο έντονη τη γεύση του ή να αναμειχθούν με άλλα φύτρα για να εξουδετερώσουν την οξύτητά τους.
Μούλιασμα: 8-12 ώρες.
Πλύση: 2-3 φορές την ημέρα
Βλάστηση: 4-6 ημέρες
Ύψος: 2,5 cm έως 7.5 cm
Μέθοδος: συσκευή βλάστησης.
Οδηγίες χρήσης του Ροζ ραπανάκι για φύτρα (China Rose) - BIO:
Μουλιάστε τους σπόρους σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου - τόσο ώστε να τους σκεπάσει. Μετά από 8-12 ώρες, τα πλένετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τα απλώνετε ομοιόμορφα σε ένα ταψί βλάστησης όπως φαίνεται στη συσκευασία. Πλένετε τους σπόρους 2-3 φορές την ημέρα μέχρι να βλαστήσουν εντελώς. Κατά το πλύσιμο, φροντίστε να έχουν στραγγίσει καλά γιατί αρχίζουν να σαπίζουν/μουχλιάζουν αν περισσέψει ποσότητα νερού. Όταν είναι έτοιμα, μπορείτε να τα καταψύξετε και να τα φυλάξετε για λίγες μέρες και μετά να συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Πριν την κατανάλωση, πλύνετε τα φύτρα όπως πλένετε μια κανονική σαλάτα.
Το προϊόν μπορεί να περιέχει ίχνη δημητριακών, σόγιας και σιναπιού.
20 g