Η βλάστηση των σπόρων είναι εύκολη, χωρίς σχεδόν καμία προσπάθεια. Αναπτύσσονται σε λίγες μέρες, στο σπίτι, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Τα φύτρα παρέχουν μεγαλύτερες ποσότητες θρεπτικών συστατικών, σε μορφή που είναι πιο εύκολη για την απορρόφηση από τον οργανισμό, σε σύγκριση με το ήδη ώριμο φυτό.
Το ραπανάκι (Raphanus Sativus) ανήκει στην οικογένεια των Κραμβοειδών. Τις πρώτες μέρες από τους σπόρους μπορεί να φυτρώσουν μικρές λευκές τρίχες, οι οποίες μουχλιάζουν αν δεν αφαιρεθούν έγκαιρα. Δείχνει, λοιπόν, ότι η ποσότητα νερού και η συχνότητα έκπλυσης δεν ήταν στις σωστές παραμέτρους. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και η έντονη γεύση των φύτρων από ραπανάκι τα καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλα για κρυολογήματα, ιγμορίτιδα, άσθμα και ένταση στην περιοχή του θώρακα. Ενεργοποιούν την εντερική χλωρίδα, βοηθούν στον καθαρισμό της από τη βλέννα και έτσι ενισχύουν τα νεφρά και το συκώτι.
Μούλιασμα: 8-12 ώρες
Ξέπλυμα: 2-3 φορές την ημέρα
Βλάστηση: 4-6 ημέρες
Ύψος: 2,5 cm έως 7,5 cm
Μέθοδος: δοχείο βλάστησης
Οδηγίες χρήσης των Ραπανιών για φύτρα - ΒΙΟ:
Μουλιάστε τους σπόρους σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου - τόσο ώστε να τους σκεπάσει. Μετά από 8-12 ώρες, τα ξεπλένετε καλά με τρεχούμενο νερό και τα απλώνετε ομοιόμορφα σε ένα δίσκο βλάστησης όπως φαίνεται στη συσκευασία. Πλένετε τους σπόρους 2-3 φορές την ημέρα μέχρι να βλαστήσουν εντελώς. Φροντίστε να έχουν στραγγίσει καλά γιατί αρχίζουν να μουχλιάζουν αν περισσέψει ποσότητα νερού. Όταν είναι έτοιμα, μπορείτε να τα καταψύξετε και να τα φυλάξετε για λίγες μέρες και μετά να συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Πριν την κατανάλωση, πλύνετε τα φύτρα όπως πλένετε μια κανονική σαλάτα.
Το προϊόν μπορεί να περιέχει ίχνη δημητριακών, σόγιας και μουστάρδας.
30 g