Τα φύτρα μαύρου λάχανου ανήκουν στην οικογένεια Brassicaceae και η λατινική του ονομασία είναι Brassica Oleracea var. acephala. Πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ιδιαίτερα σε βιταμίνες Α και C, περιέχουν επίσης πολλά μεταλλικά άλατα, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου και του σιδήρου. Τα στελέχη τους δεν έχουν την ινώδη υφή του ώριμου φυτού και είναι τρυφερά με μια γλυκιά γεύση που μοιάζει με μπιζέλι. Καλλιεργήστε εύκολα και αβίαστα. Μια φρέσκια προσθήκη στη σαλάτα σας, στα σπιτικά μπιφτέκια και σε πολλά άλλα.
Οδηγίες χρήσης του Μαύρου λάχανου - σπόροι για φύτρα - ΒΙΟ:
Μουλιάστε τους σπόρους όλη τη νύχτα σε νερό. Ξεπλύνετε καλά και τοποθετήστε τα σε κιτ ή φυτρωτή, έχοντας κατά νου ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι σπόροι θα αυξηθούν σε όγκο τουλάχιστον 4 φορές. Φυλάσσεται σε φωτεινό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου. Ποτίζονται 2-3 φορές την ημέρα μέχρι την πλήρη βλάστηση, η οποία συμβαίνει μετά από 3-4 ημέρες. Μπορούν να καταναλωθούν απευθείας ή να διατηρηθούν στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες.
Μούλιασμα: 8 ώρες
Ξέπλυμα: 2-3 φορές την ημέρα
Βλάστηση: 3-4 ημέρες
Συστατικά:
Σπόροι μαύρου λάχανου (Brassica Oleracea var. acephala VCP0203 ).
6 g