ο Sesamum indicum είναι μια πολύ αρχαία καλλιέργεια ελαιούχων σπόρων που καλλιεργήθηκε περίπου πριν από 3000 χρόνια. Οι βρώσιμοι σπόροι του δεν είναι μόνο ένας από τους πρώτους που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή πετρελαίου, αλλά και μεταξύ των πρώτων που χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό για να ενισχύσουν το άρωμα και τη γεύση άλλων τροφίμων. Το σουσάμι βρίσκεται επίσης στην καρδιά της εικονικής ταχίνι για την αραβική κουζίνα. Στην Ασία, αποτελεί μέρος του σούσι, ενώ στην Ευρώπη προτιμάται ως διακόσμηση και για ένα τραγανά μπισκότο.
Στην vegan κουζίνα, το σουσάμι είναι γνωστό ότι είναι μία από τις κύριες πηγές ασβεστίου (975 mg ανά 100 g σε σύγκριση με 113 mg σε φρέσκο γάλα). Ο πιο δημοφιλής τύπος σουσαμιού είναι λευκός, αλλά υπάρχουν και ποικιλίες μπεζ, χρυσού, καφέ, κοκκινωπού και μαύρου.
Στην κινεζική λαϊκή ιατρική, το μαύρο σησάμι είναι γνωστό ως ένας αναζωογονητικός παράγοντας που βοηθά στην ενίσχυση του μετά από ασθένεια - αποκαθιστά την παροχή ορυκτών που έχει χαθεί από την εξάντληση του σώματος.
Συστατικά:
Οργανικό μαύρο σουσάμι
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενεργειακή αξία - 2393 kJ / 572 kcal
Λίπος - 50,7 g
από τα οποία κορεσμένα - 7,9 g
Υδατάνθρακες - 10,2 g
από τα οποία σάκχαρα - 0,2 g
Πρωτεΐνη - 20,9 g
Ίνα - 12 g
Αλάτι - 0.112 g
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr