Η σκόνη κακάο από ψημένους κόκκους κακάο λαμβάνεται με συμπίεση ζυμωμένων και ψημένων κόκκων κακάο στους 165C (μείγμα διαφορετικών ποικιλιών). Κατά τη συμπίεση, λαμβάνεται η λεγόμενη πάστα κακάο. Το λίπος (βούτυρο κακάο) εξάγεται από εδώ. Τα υπόλοιπα στερεά κομματάκια αλέθονται μέχρι να μετατραπούν σε λεπτή σκόνη.
Το ψητό κακάο χαρακτηρίζεται από πλούσιο καφέ χρώμα, πικρή γεύση με ελαφρώς ξινή επίγευση. Έχει διεγερτική δράση και θεωρείται ότι βελτιώνει τη διάθεση.
Οδηγίες χρήσης του Κακάο σε σκόνη - ΒΙΟ - χύμα:
Η πιο δημοφιλής χρήση της σκόνης κακάο είναι στην παραγωγή ενός ροφήματος ζεστής σοκολάτας με γάλα και κακάο. Άλλες γευστικές προσθήκες είναι σε συνταγές για shakes, smoothies ή μούσλι. Χρησιμοποιήστε το για να προσθέσετε μια βαθιά γεύση κακάο σε μπισκότα, καπ κέικ, επικάλυψη για κέικ, μπράουνις, πουτίγκα, παγωτό και άλλα επιδόρπια. Αναμειγνύεται με γλυκαντικό και λίγο λάδι καρύδας, η σκόνη κακάο μετατρέπεται σε μια υπέροχη επικάλυψη. Συνδυάστε με βούτυρο κακάο ή πάστα κακάο και μια ποικιλία ξηρών καρπών για να φτιάξετε μία σπιτική σοκολάτα. Το κακάο σε σκόνη ταιριάζει πολύ με μέντα, πορτοκάλι, κανέλα και καυτερά μπαχαρικά.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 g:
Ενεργειακή αξία - 1449kJ/346kcal
Λιπαρά - 11 g,
εκ των οποίων κορεσμένα - 6,5 g.
Υδατάνθρακες - 14,1 g,
εκ των οποίων σάκχαρα - 0 g.
Φυτικές ίνες - 46 g;
Πρωτεΐνες - 24,9 g;
Αλάτι - 0,3 g.
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr