Μπορείτε να κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Βιολογικών Προϊόντων ΕΔΩ (απαιτείται Adobe PDF Reader).
Το μπαχαρικό γαρύφαλλο είναι τα αδιάλυτα μπουμπούκια του αειθαλή γαρύφαλλου Syzygium aromaticum. Τα μπουμπούκια συλλέγονται με το χέρι ενώ είναι ακόμα ροζ και αποξηραίνονται μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα. Πατρίδα του θεωρούνται οι Μολούκες, γνωστές ως τα Νησιά των Μπαχαρικών στην Ινδία. Με τη μοναδικά ζεστή, γλυκιά και αρωματική του γεύση, είναι κατάλληλο για να δώσει μια εξωτική νότα σε κάθε πιάτο.
Τρόπος χρήσης:
Σπάστε τα γαρύφαλλα όταν είναι δυνατόν και βάλτε τα καπάκια τους στα γλυκά και τα μπαστουνάκια τους στα μαγειρευτά φαγητά. Το γαρύφαλλο περιέχει πληθώρα φλαβονοειδών που συμβάλλουν στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Προσθέστε το στο μείγμα μπαχαρικών για γλυκά, τσάι, ζεστό κρασί ή ποντς. Κατάλληλο για σούπες, πιάτα με τόφου ή φασόλια, κρέας. Συνδυάζεται καλά με κανέλα, μπαχάρι, βανίλια, κόκκινο κρασί, βασιλικό, εσπεριδοειδή, γλυκάνισο και πιπέρι.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1732kJ/414kcal
Λιπαρά - 20.1 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 6.1 g
Υδατάνθρακες - 52 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 51.5 g
Πρωτεΐνες - 6 g
Αλάτι - 0.6 g
Συστατικά:
Ολόκληρα γαρίφαλα από βιολογική καλλιέργεια.
60 γρ.