Amaranth - ο μεξικανός κόκκος των θεών
Ο Αμαράνθος καλλιεργήθηκε πριν από 8.000 χρόνια στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Αυτή η κουλτούρα ήταν τόσο σημαντική για τον αυτόχθονες πληθυσμούς του Μεξικού που συμμετείχε στις θρησκευτικές τελετές των ανθρώπων και στη συνέχεια απαγορεύτηκε από τους Ισπανούς για καλλιέργεια και κατανάλωση. Το όνομά της προέρχεται από τον ελληνικό αμάραντο, δηλαδή. ξεθώριασμα ή εξαφάνιση - ένα μάλλον κατάλληλο όνομα, δεδομένης της εναλλασσόμενης λατρείας και του μίσους με το οποίο χρησιμοποιούσαν τη θεραπεία αυτού του ταπεινού φυτού. Σήμερα παρασκευάζει ζυμαρικά, ποπ κορν και ψωμί. Πηγαίνει καλά με τα λαχανικά και μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το ρύζι σε διαφορετικές συνταγές.
Μέθοδος παρασκευής:
Δεν απαιτείται προ-ενυδάτωση. Ξεπλύνετε καλά και βράστε 1: 2,5 για 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσετε. Αποστραγγίστε το νερό και προσθέστε την αγαπημένη σας συνταγή. Μετά από εμβάπτιση για 10-12 ώρες, το αμάραντο μπορεί να καταναλωθεί ωμά - για παράδειγμα, για ένα πρωινό πρωινό.
Συστατικά:
Βιολογική καλλιέργεια αμάραντος
Πληροφορίες διατροφής για 100 g:
Ενεργειακή αξία - 1476kJ / 353kcal
Λίπος - 7.1 g
από τα οποία κορεσμένα - 2.1 g
Υδατάνθρακες - 71.0 g
από τα οποία σάκχαρα - 0.5 g
Πρωτεΐνη - 15.5 g
Άλας - 0.05 g
200 g
Άλλα μικρά πράγματα -
ΕΔΩ