Ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου, βιολογικής καλλιέργειας
Η ζάχαρη αυτή εξάγεται από το χυμό του τροπικού φυτού ζαχαροκάλαμου (Saccharum officinarum). Το φυτό ανήκει στην οικογένεια των ποωδών (Poaceae), η οποία περιλαμβάνει το σιτάρι, το καλαμπόκι, το ρύζι και πολλά κτηνοτροφικά φυτά. Πιστεύεται πως το ζαχαροκάλαμο καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στη Νέα Γουινέα το 6000 π.Χ. Εκείνη την εποχή, οι αγρότες απολάμβαναν τη γλύκα του μασώντας απευθείας τους ζουμερούς βλαστούς.
Σήμερα, για το 80% της παγκόσμιας παραγωγής ζάχαρης χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη το ζαχαροκάλαμο. Τα ζαχαρότευτλα αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο 20%. Ανεξάρτητα από το φυτό από το οποίο εξάγεται, από βιοχημική άποψη, και οι δύο τύποι σακχάρων είναι σακχαρόζη (C12H22O11). Οι γλυκοί κρύσταλλοι της ζάχαρης ζαχαροκάλαμου παράγονται όταν συμπυκνώνεται το σιρόπι που συγκεντρώνεται στο εσωτερικό των στελεχών του ζαχαροκάλαμου. Το χρυσό έως καφέ χρώμα της σημαίνει ότι η ζάχαρη δεν έχει ραφιναριστεί και λευκανθεί. Ο χρωματικός κορεσμός ποικίλλει ανάλογα με την περιεκτικότητα σε μελάσα. Η γλύκανση ροφημάτων, επιδόρπιων και αρτοσκευασμάτων με ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο προσδίδει μια πιο πλούσια γεύση και επίγευση καραμέλας.
Συστατικά:
Ζάχαρη ζαχαροκαλάμου από βιολογική γεωργία.
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr