Η ζάχαρη καρύδας έχει χρησιμοποιηθεί ως παραδοσιακό γλυκαντικό εδώ και εκατοντάδες χρόνια στις περιοχές της Νότιας και της Νοτιοανατολικής Ασίας Η ζάχαρη καρύδας έιναι γλυκιά και είναι σχεδόν σαν καστανή ζάχαρη αλλά με μια ελαφριά υπόδειξη καραμέλας και βανίλιας. Είναι εξαιρετικό για το μαγείρεμα, το ψήσιμο και την ενίσχυση της γεύσης των ποτών (καφές, τσάι, κοκτέιλ, smoothies) και επιδόρπια. Πιστοποιημένο οργανικό προϊόν (USDA, ΕΕ και JAS).
Σε σύγκριση με την καστανή ζάχαρη, η ζάχαρη καρύδας έχει 400 φορές πιο πολύ κάλιο, 30 φορές περισσότερο μαγνήσιο, 20 φορές περισσότερο ψευδάργυρο, 36 φορές παραπάνω σίδηρο. Επιπλέον περιέχει βιταμίνη Β1, Β2, Β3 και Β6. Η ΄καρύδας, από το οποίο προέρχεται η ζάχαρη καρύδας, περιέχει 16 αμινοξέα. Με την γλουταμίνη να υπερισχύει . Ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) της καρύδας είναι 35 και ταξινομείται ως τροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Θεωρείται ότι είναι πιο υγιεινή από τη λευκή ζάχαρη και την καστανή. Ωστόσο, δεδομένου ότι η βιολογική ζάχαρη καρύδας δεν επεξεργάζεται σε μεγάλο βαθμό
Διατροφικές τιμές ανά 100g Ζάχαρη Καρύδας - Χύμα:
Ενέργεια - 1633kJ / 390kcal
Λίπος - 1 γρ
από τα οποία κορεσμένα - 0,1 γρ
Υδατάνθρακες - 96,6 γρ
από τα οποία σάκχαρα - 95,8γρ
Πρωτεΐνη - 1,7 γρ
Αλάτι - 0.3γρ
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr