Μπορείτε να κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Βιολογικών Προϊόντων ΕΔΩ (απαιτείται Adobe PDF Reader).
Το αλεύρι καρύδας είναι ο ψιλοαλεσμένος αποξηραμένος πυρήνας της καρύδας. Έχει απαλή μυρωδιά καρύδας και ευχάριστη γλυκύτητα, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες.
Τρόπος χρήσης του βιολογικόυ αλευριού καρύδας:
Προσθέστε αλεύρι καρύδας σε smoothies, γιαούρτι, δημητριακά ή ωμά επιδόρπια. Χρησιμοποιήστε το για να προσθέσετε εξωτική γεύση σε σούπες και σάλτσες και να βελτιώσετε την υφή τους. Κατάλληλο για την παρασκευή ποικίλων προϊόντων ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Το αλεύρι καρύδας απορροφά πολλά υγρά, οπότε το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα αλεύρια. Μπορείτε να αντικαταστήσετε έως και το 20% του σιτάλευρου αυξάνοντας την ποσότητα του υγρού στη συνταγή. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε στην αρχή έτοιμες συνταγές με αλεύρι καρύδας για να αποφύγετε πολύ ξηρό και πυκνό επιδόρπιο.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια: 1728kJ / 413kcal
Λιπαρά – 8.6 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 8 g
Υδατάνθρακες - 26 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 8 g
Φυτικές ίνες - 39 g
Πρωτεΐνες - 19 g
Αλάτι - 0.3 g
Συστατικά:
Αλεύρι καρύδας βιολογικής προέλευσης
200 γρ.
Συνταγή από το ZoyaShop GR
Μπάλες με λεμόνι και αλεύρι καρύδας
Θα χρειαστείτε:
1 ½ φλυτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
1 κ.σ. αλεύρι καρύδας
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
¼ φλυτζάνι χυμό λεμονιού
¼ φλυτζάνι λάδι καρύδας
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων
Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ομοιογενές μείγμα. Αν το μείγμα είναι πολύ ρευστό, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι αμυγδάλου μέχρι να γίνει σαν ζύμη. Σχηματίστε μπάλες και κυλήστε τις σε καρύδα, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή σπόρους κάνναβης. Αφήστε τα να σφίξουν στο ψυγείο για περίπου 10-15 λεπτά. Επίσης, αποθηκεύστε τα στο ψυγείο, καθώς το λάδι καρύδας λιώνει σε υψηλότερη θερμοκρασία δωματίου και οι μπάλες θα μαλακώσουν.