Το γιασεμί είναι ένα από τα πιο αρωματικά και ευαίσθητα είδη τσαγιού στον κόσμο. Παραδοσιακά παρασκευάζεται με βάση του πράσινου τσαγιού, αναμεμειγμένο με άνθη γιασεμιού για να δημιουργήσει ένα μεθυστικά αρωματικό μείγμα τσαγιού - ένα κλασικό ρόφημα για καλωσόρισμα στη βόρεια Κίνα.
Το ευαίσθητο λουλούδι γιασεμί ανθίζει νωρίς την άνοιξη, ανοίγει τα άνθη της μόνο τη νύχτα και ως εκ τούτου μαζεύεται το πρωί όταν τα μικροσκοπικά πέταλα είναι ερμητικά κλειστά. Μεταξύ 6 και 8 το βράδυ, όταν έρχεται το κρύο, αρχίζουν να ανοίγουν. Λένε ότι αυτή τη στιγμή κάνουν έναν ήχο που σκάει - τότε απλώνεται το άρωμα. Τα άνθη και το πράσινο τσάι αναμειγνύονται σε ειδικά μηχανήματα ώστε το τσάι να απορροφά το άρωμα - για τον υψηλότερο βαθμό, αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται έως και 7 φορές. Καθώς το τσάι απορροφά την υγρασία από τα άνθη, πρέπει να στεγνώσει ξανά. Τα υπόλοιπα άνθη μπορούν να μείνουν στο τελικό προϊόν ή να αφαιρεθούν - αφού στεγνώσουν τελείως, δεν απελευθερώνουν άρωμα, αλλά συμβάλλουν μόνο στην ευχάριστη εμφάνιση του μείγματος.
Οδηγίες χρήσης:
Ζεστάνετε το νερό στους 70 C, αυτή είναι η στιγμή που οι πρώτες μικρές φυσαλίδες αρχίζουν να διαχωρίζονται από τον πυθμένα του δοχείου. Ρίχνετε 1 κ.γ. με περίπου 150-200 ml νερό. Αφήστε το να βράσει για όχι περισσότερο από 2-3 λεπτά, έτσι ώστε η γεύση του τσαγιού να είναι πιο ευχάριστη και ντελικάτη.
Περιεχόμενο:
Βιολογικό τσάι γιασεμιού - πράσινο τσάι αναμεμειγμένο με άρωμα ανθέων γιασεμιού.
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr