Σε αντίθεση με τα περισσότερα είδη τσαγιού, τα οποία παρασκευάζονται με νερό και στη συνέχεια προστίθεται γάλα μέσα, η παραδοσιακή παρασκευή του ινδικού τσαγιού Μασάλα περιλαμβάνει την παρασκευή των συστατικών απευθείας στο γάλα. Η συνταγή για το τσάι Masala, καθώς και η μέθοδος παρασκευής δεν είναι αυστηρά καθορισμένες και κάθε οικογένεια έχει τη δική της εκδοχή αυτού του τσαγιού. Για το λόγο αυτό, το τσάι Masala θεωρείται κατηγορία τσαγιού και όχι συγκεκριμένο είδος. Ωστόσο, στο κλασικό ινδικό τσάι υπάρχουν έξι στοιχεία που υπάρχουν σχεδόν παντού - νερό, φύλλα τσαγιού, γάλα, ζάχαρη, κάρδαμο και τζίντζερ. Το κύριο τσάι είναι συνήθως ένα δυνατό μαύρο τσάι όπως το Assam, έτσι ώστε τα βότανα και το γλυκαντικό να μην υπερισχύουν της γεύσης του. Γλυκό, θερμαντικό και δυναμωτικό, το ινδικό τσάι είναι ένα υπέροχο ρόφημα κάθε εποχή.
Τρόπος παρασκευής του Τσαγιού Masala - χύμα:
Βράζετε 2 κ.γ. τσάι σε 200-250 ml νερό για περίπου 5-6 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Συστατικά:
Μαύρο τσάι Assam, κάρδαμο, κανέλα, γλυκάνισος, μαύρο πιπέρι, φλούδα πορτοκαλιού, κόλιανδρος, τζίντζερ, γαρύφαλλο, άγριο μάραθο
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr