Τα ρεβίθια είναι ένα από τα παλαιότερα όσπρια που καλλιεργούνται στη Μέση Ανατολή πριν από περισσότερα από 7.000 χρόνια. Ένα βασικό συστατικό στο falafel και το hummus, δημοφιλές στην αραβική κουζίνα, τα ρεβίθια χρησιμοποιούνται επίσης στην Ιβηρική χερσόνησο σε διάφορες σαλάτες. Στην Ινδία, αλέθεται σε αλεύρι για να κάνει γλυκά και αλμυρά μπισκότα. Πηγαίνει καλά με λαχανικά και πικάντικα καρυκεύματα.
Χρήση:
Μουλιάστε σε κρύο νερό για 8 ώρες ή για μια νύχτα. Αποστραγγίστε το νερό και ξεπλύνετε. Προσθέστε 3 φλιτζάνια φρέσκο, αλατισμένο νερό σε 1 φλιτζάνι ρεβίθια και βράστε. Σιγουρευτείτε για περίπου 90 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσετε. Αποστραγγίστε το νερό και συνδυάστε με μπαχαρικά για να δοκιμάσετε ή να προσθέσετε την αγαπημένη σας συνταγή.
Πληροφορίες διατροφής για 100 g:
Ενεργειακή αξία - 1523kJ / 349kcal
Λίπος - 6,0 g
από τα οποία κορεσμένα - 0.6 g
Υδατάνθρακες - 61.0 g
από τα οποία σάκχαρα - 11 g
Πρωτεΐνη - 19.0 g
Αλάτι - 0.1 g
Συστατικά:
Οργανικά ρεβίθια
200 g
Άλλα μικρά πράγματα -
ΕΔΩ