Το Matcha αποτελεί σκόνη από λεπτοαλεσμένα νεαρά φύλλα ειδικά καλλιεργημένου πράσινου τσαγιού. Έχει ήπια και ελαφρώς γλυκιά γεύση και βαθύ πράσινο χρώμα. Χρησιμοποιείται στην ιαπωνική τελετή τσαγιού εδώ και αιώνες, ενώ σήμερα το matcha καταναλώνεται παγκοσμίως ως αναζωογονητικό ρόφημα και ως συστατικό σε διάφορα πιάτα και επιδόρπια.
Τρόπος χρήσης:
Για να ετοιμάσετε αφέψημα, προσθέστε 60-70 ml ζεστό αλλά όχι βραστό νερό (περίπου 70°C) σε 1/4 κ.γ. (1 g) Matcha σε σκόνη και ανακατέψτε καλά. Για πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παραδοσιακό πινέλο τσαγιού από μπαμπού ή μια φραπεδιέρα χειρός. Η σκόνη Matcha μπορεί να αναμιχθεί με άλλα τσάγια, σμούθι και ροφήματα. Είναι κατάλληλη για την παρασκευή διαφόρων επιδόρπιων και σαλτσών.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1193kJ/285 kcal
Λιπαρά - 5.2 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.7 g
Υδατάνθρακες - 21.2 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 1.2 g
Φυτικές ίνες - 28.6 g
Πρωτεΐνες - 24.1 g
Αλάτι - < 0.1 g
Συστατικά:
Πράσινο τσάι Matcha σε σκόνη (Camellia sinensis) βιολογικής προέλευσης
70 g