Παστέλι με σουσάμι, γλυκαμένο μόνο με σιρόπι καρύδας. Παρασκευάζεται στην Ελλάδα από σουσάμι και καρύδα βιολογικής γεωργίας. Με τραγανή υφή, αυτό το γλυκό επιδόρπιο είναι ένα χορταστικό γρήγορο σνακ. Κατάλληλο για βίγκαν.
Το παστέλι θεωρείται ένα παραδοσιακό επιδόρπιο που τρώγεται στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της νηστείας, καθώς είναι όχι μόνο πολύ νόστιμο, αλλά και καλή πηγή ενέργειας. Διαδεδομένο και αγαπημένο από την αρχαιότητα.
Συστατικά:
σουσάμι* 60%, σιρόπι καρύδας* 40%.
* βιολογικό συστατικό.
Μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών.
Διατροφικές αξίες ανά 100g:
Ενεργειακή αξία - 2499 kJ / 601 kcal;
Λιπαρά 39,6 g
εκ των οποίων κορεσμένα 6,37 g
Υδατάνθρακες 38,1 g
εκ των οποίων σάκχαρα 33,9 g
Φυτικές ίνες 9,1g;
Πρωτεΐνες 18,4g;
Αλάτι 0,32 g.
30 g