Το Μασάλα είναι ένα κλασικό μπαχαρικό της ινδικής κουζίνας. Το πικάντικο μείγμα για ταντούρι χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τρίψιμο (ξηρή μαρινάδα) σε κρέας, ιδίως πουλερικά, αλλά είναι επίσης είναι κατάλληλο για λαχανικά ή πανάρισμα τυριού. Τα συστατικά μαγειρεύονται τις περισσότερες φορές στην παραδοσιακή κατσαρόλα tandoor, από την οποία αποκτούν την χαρακτηριστική καπνιστή και πικάντικη γεύση τους. Εκτός για κοτόπουλο ταντούρι ή κοτόπουλο τίκα μασάλα, το μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σούπες, νταλ ή πιάτα λαχανικών.
Συστατικά του μείγματος Μασάλα για ταντούρι – Bio:
πάπρικα*, τσίλι*, σκόρδο*, τζίντζερ*, σπόροι κορίανδρου*, κύμινο*, μαύρο πιπέρι*, κάρδαμο*, γλυκάνισο*, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο*, κανέλα*, κουρκουμάς*, αλάτι.
* συστατικό βιολογικής γεωργίας.
Φυλάσσεται σε ξηρό, δροσερό μέρος προστατευμένο από το ηλιακό φως.
60 γρ.