Η μαγιά μπύρας παράγεται από ένζυμα μπύρας, τα οποία ονομάζονται Saccharomyces cerevisiae. Προέρχονται από τη φυσική ζύμωση της βύνης, του λυκίσκου και του νερού. Η λέξη Σακχαρομύκητας (Saccharomyces) προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και σημαίνει «γλυκιά μούχλα». Τα ένζυμα μπύρας υπερτερούν σε σχέση με άλλα είδη ως προς την ποσότητα βιταμινών και ανόργανων συστατικών που περιέχουν και ως εκ τούτου ανήκουν στους λεγόμενους «ευγενείς» μικροοργανισμούς.
Η μαγιά μπύρας μας είναι απενεργοποιημένη και αποξηραμένη σε νιφάδες. Έχει υποστεί πρόσθετη επεξεργασία για να αφαιρεθούν οι ενώσεις που κάνουν τη γεύση της πικρή. Χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής. Περιέχει γλουτένη.
Τρόπος χρήσης:
Έχει μια ιδιαίτερη γεύση ξηρού καρπού, ελαφρώς πικρή. Μπορεί να καταναλωθεί μόνη της ή να διαλυθεί σε γάλα, νερό, χυμό φρούτων ή λαχανικών ή να πασπαλιστεί σε σούπες, μαγειρευτά και σαλάτες για να ενισχύσει τη γεύση τους. Ιδανική για ποπ-κορν, ζυμαρικά, τόφου και με πατάτες στον ατμό.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 114kJ/338kcal
Λιπαρά - 4.7 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.8 g
Υδατάνθρακες - 40 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 10 g
Φυτικές ίνες - 23 g
Πρωτεΐνες - 46 g
Αλάτι 0.2 g
Συστατικά:
Μαγιά μπύρας (νιφάδες). Περιέχει γλουτένη κριθαριού και σιταριού.
100 γρ.
Συνταγή για shake με μαγιά μπύρας