Linguine ή λινγκουίνι χωρίς γλουτένη, γνωστά και ως επίπεδα ζυμαρικά. Είδος μακρόστενα ζυμαρικά από την περιοχή της Γένοβας. Όπως και πολλά άλλα είδη ζυμαρικών, πήραν το όνομά τους από τον τρόπο με τον οποίο μοιάζουν – το όνομα τους σημαίνει «γλώσσες». Τα κλασικά λιγκουίνι παρασκευάζονται από σκληρό σιτάρι και νερό, ενώ η έκδοση χωρίς γλουτένη της Farabella παρασκευάζεται μόνο από καλαμπόκι και ρύζι με νερό πηγής από το Εθνικό Πάρκο Majella.
Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, σιτάρι, αυγά, λακτόζη και γαλακτοκομικά. Τα προϊόντα της Farabella παράγονται σε ειδική εγκατάσταση που έχει χωριστεί σε σε ξεχωριστούς χώρους παραγωγής για νιόκι, ζυμαρικά, ψωμί και άλευρα, κατάλληλα για καταναλωτές που αντιμετωπίζουν κοιλιοκάκη.
Τρόπος παρασκευής:
Βάζουμε 2 λίτρα αλατισμένο νερό (για 100 γρ. ζυμαρικά) να βράσει. Ρίχνουμε τα λιγκουίνι στο νερό που βράζει και τα βράζουμε για 9 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε ζεστά με σάλτσα.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1500 kJ / 350 kcal
Λιπαρά 1.4 g
εκ των οποίων κορεσμένα εκ των οποίων κορεσμένα 0.2 g
Υδατάνθρακες 78 g
εκ των οποίων σάκχαρα 1.5 g
Φυτικές ίνες 1.8 g
Πρωτεΐνες 6.4 g
Αλάτι 0 g
Συστατικά:
αλεύρι καλαμποκιού, αλεύρι ρυζιού, γαλακτωματοποιητής: μονο- και διγλυκερίδια λιπαρών οξέων.
250 g