Προεπεξεργασμένο κουσκούς από σιμιγδάλι σκληρού σίτου που καλλιεργείται στην Ιταλία σύμφωνα με τα πρότυπα βιολογικής γεωργίας. Για εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό πρωινό. Η παραδοσιακή γεύση του εφαρμόζεται εξίσου καλά σε γλυκές και αλμυρές συνταγές. Κατάλληλο για πρωινό, συνοδευτικό ή κύριο πιάτο. Μια εναλλακτική λύση αντί του φιδέ για τη βελτίωση της θρεπτικής πυκνότητας των σούπας.
Τρόπος παρασκευής:
Περίπου 70 γραμμάρια κουσκούς ανά μερίδα είναι αρκετά. Αδειάστε την επιθυμητή ποσότητα σε κατάλληλο σκεύος και προσθέστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατέψτε απαλά για να ξεχωρίσουν οι μικρές μπαλίτσες μεταξύ τους. Προσθέστε 100 ml ελαφρά αλατισμένο βραστό νερό για κάθε μερίδα κουσκούς, σκεπάστε με καπάκι και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Προσθέστε λίγο βούτυρο αν θέλετε και αφήστε το για άλλα 1-2 λεπτά. Σερβίρετε το γλυκό ή αλμυρό.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 1454kJ/344 kcal
Λιπαρά - 2.2 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.5 g
Υδατάνθρακες - 64 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 1.7 g
Πρωτεΐνες - 13 g
Φυτικές ίνες - 8.8 g
Αλάτι - 0 g
Συστατικά:
Σιμιγδάλι ολικής άλεσης από σκληρό σιτάρι*, νερό
* συστατικά από βιολογική γεωργία
Προέλευση:
Ιταλία
500 γρ.