Το κουνουπίδι της ποικιλίας Μωβ της Σικελίας είναι μια μεσαία πρώιμη ποικιλία, δίνει ένα ογκώδες φυτό με στρογγυλεμένο σχήμα. Το ιδιαίτερο χρώμα κάνει αυτό το λαχανικό μια καλή ιδέα αν θέλουμε να δώσουμε στο πιάτο μια πολύχρωμη, εξωτική εμφάνιση. Εξαιρετικό σε συνδυασμό με άλλα λαχανικά στο φούρνο, ασπρισμένα, πολτοποιημένα κ.α. Το κουνουπίδι είναι από την οικογένεια των Σταυρανθών, γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητά σε φυτικές ίνες.
Οδηγίες χρήσης για το Κουνουπίδι ποικιλία Μωβ της Σικελίας - σπόροι για φύτευση:
Φυτεύεται σε σπορείο από τον Μάιο έως τον Ιούλιο. Όταν τα σπορόφυτα αναπτύξουν 5-6 φύλλα (περίπου 30-40 ημέρες μετά τη σπορά), μεταφυτεύονται σε καλά επεξεργασμένο και γονιμοποιημένο έδαφος σε απόσταση 80 cm προς όλες τις κατευθύνσεις. Καθαρισμός, πότισμα και, αν χρειαστεί, λίπανση με άζωτο.
Σπορά σε προστατευμένο περιβάλλον (σπορείο): Μάιος - Ιούλιος
Σπορά σε εξωτερικούς χώρους: περίπου 30-40 ημέρες μετά τη σπορά
Συγκομιδή: Οκτώβριος - Νοέμβριος
Περιεχόμενο:
Σπόροι κουνουπιδιού (Brassica oleracea L. – Codice VCF07), ερμητικά κλεισμένοι.
2 g