Μπορείτε να κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Βιολογικών Προϊόντων ΕΔΩ (απαιτείται Adobe PDF Reader).
Το μονόκοκκο σιτάρι (Triticum monococcum L.) είναι γνωστό ως η αρχαιότερη ποικιλία σιταριού. Σε αντίθεση με το κοινό σιτάρι που καλλιεργείται μαζικά, το μονόκοκκο σιτάρι δεν έχει υποστεί πολυετή επιλογή και διασταύρωση και έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο από την άγρια μορφή του. Μπορείτε να βράσετε το μονόκοκκο σιτάρι ή να το αλέσετε σε αλεύρι και να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορα αρτοσκευάσματα. Είναι κατάλληλο για φύτρωση και συχνά προστίθεται σε σαλάτες, δημητριακά, κράκερ ή άλλα ωμά τρόφιμα.
Τρόπος χρήσης:
Δεν χρειάζεται προηγούμενο μούλιασμα. Ξεπλύνετε καλά και βράστε σε αναλογία 1:3 για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίστε το νερό και προσθέστε το στην αγαπημένη σας συνταγή.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 1395kJ/325kcal
Λιπαρά - 0.4 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0 g
Υδατάνθρακες - 74.4 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 41 g
Πρωτεΐνες - 6.8 g
Αλάτι - 0 g
Συστατικά:
Μονόκοκκο σιτάρι (Triticum monococcum L.) βιολογικής γεωργίας
400 γρ.