Ψιλό αλεύρι από ινδικό πλατάνι (φλοιός ψύλλιου) με ουδέτερη γεύση και άοσμο. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες (89%), μπορεί να απορροφήσει υγρά και να αυξήσει τον όγκο του έως και 20 φορές, αφήνοντας αίσθημα κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το αλεύρι από ινδικό πλατάνι είναι βίγκαν και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και κορεσμένα λιπαρά.
Πώς χρησιμοποιείται το αλεύρι από ινδικό πλατάνι:
για σμούθι, δημητριακά και αρτοσκευάσματα ή πασπαλισμένο σε φρουτοσαλάτα. Χρησιμοποιήστε 1-3 κ.γ. καθημερινά σε 250 ml νερό, σούπα, χυμό φρούτων ή ροφήματα. Κατάλληλο ως φυσικό πηκτικό για σούπες, πουτίγκες ή μαρμελάδες. Κατά το ψήσιμο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνδετικό υλικό, ως υποκατάστατο του ξανθανικού κόμμεως ή των αυγών. Όταν καταναλώνετε φλοιός ψύλλιου, είναι σημαντικό να εξασφαλίζετε επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών!
Συστατικά:
100% αλεύρι ινδικού πλατάνου (Plantago Ovata), βιολογικής καλλιέργειας.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 737kJ/184kcal
Λιπαρά - 0.5g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.3 g
Υδατάνθρακες - ˂0.5g
εκ των οποίων σάκχαρα - 0 g
Πρωτεΐνες - 1.5 g
Αλάτι - 0.18g
200 γρ.