Μείγμα για ένα ζεστό και θρεπτικό ρόφημα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Το σαλέπι είναι ένα παραδοσιακό ανατολικό ρόφημα που παρασκευάζεται από κονδύλους τοπικών ορχιδέων. Πιο συχνά βρίσκεται και πίνεται στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, έχει αποδοθεί με αφροδισιακές και φαρμακευτικές ιδιότητες ανά τους αιώνες. Σήμερα πίνεται κυρίως ως θερμαντικό, χειμωνιάτικο ρόφημα με τζίντζερ, κανέλα ή αρωματική βανίλια. Το σαλέπι διακρίνεται για την απίστευτη γεύση και το αξέχαστο άρωμά του.
Οδηγίες χρήσης:
Σε ένα μπρίκι βάζουμε 2 φλιτζάνια νερό ή γάλα και 12g σαλέπι (1 φακελάκι). Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί πολύ καλά (για να μην κολλήσει). Βάζετε το μπρίκι στη φωτιά και βράετε το σαλέπι ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις φουσκώσει, αποσύρετε από τη φωτιά και το κρυώνετε. Ξαναβάζετε το μπρίκι στη φωτιά και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Σερβίρεται ζεστό.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενεργειακή αξία - 1440 kJ / 340 kcal.
Λιπαρά 0,3 g.
εκ των οποίων κορεσμένα 0,1 g;
Υδατάνθρακες 80,9 g,
εκ των οποίων σάκχαρα 0,8 g;
Φυτικές ίνες 6,2 g;
Πρωτεΐνες 0,3 g;
Αλάτι 0,01 g.
Συστατικά στο «Αλαντίν» σαλέπι σε σκόνη:
άμυλο καλαμποκιού, φυσικό σαλέπι.
Φυλάσσεται σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος.
7 πακέτα