Ο κουρκουμάς έχει πικάντικη ρητινώδη γεύση και ελαφριά επίγευση με νότες πιπερόριζας και πορτοκαλιού. Η δραστική ουσία κουρκουμίνη, η οποία περιέχεται στη ρίζα, δίνει τη γεύση και τη μυρωδιά αυτού του μπαχαρικού. Τα τυριά, τα λάδια και οι μουστάρδες αποκτούν ένα έντονο κίτρινο χρώμα μετά την προσθήκη κουρκουμά, όπως όταν χρησιμοποιείται σαφράν. Το όνομά του σε πολλές γλώσσες σημαίνει "κίτρινη ρίζα" και είναι απαραίτητο πρόσθετο σε μείγματα κάρυ και σε συνταγές για "χρυσό γάλα". Χρησιμοποιείται σε μαρινάδες, σάλτσες και επιδόρπια με τσίλι, κάρδαμο και πιπέρι.
Οδηγίες χρήσης:
Για να αρωματίσετε σαλάτες, σούπες, σάλτσες και ροφήματα, φαγητά λαχανικών, ρυζιού, ψαριών και μαγειρευτά. Μια γενναιόδωρη πρέζα κουρκουμά θα κάνει την ομελέτα πολύχρωμη και πικάντικη.
Συστατικά:
Κουρκουμάς (Curcuma Longa L) σε σκόνη, βιολογικής καλλιέργειας.
60 g