Καστανό ρύζι μπασμάτι , βιολογική καλλιέργεια
Παρακευή:
Μουλιάζουμε ένα φλιτζάνι ρύζι σε νερό για 10 λεπτά εκ των προτέρων και, στη συνέχεια, το ξεπλένουμε. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα στη φωτιά με 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε αλάτι. Μετά από περίπου 30 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με λαχανικά στον ατμό και λίγο ελαιόλαδο.
Συστατικά:
Ρύζι μπασμάτι από βιολογική καλλιέργεια
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1477 kJ/ 353 kcal
Λιπαρά - 1.1 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.3 g
Υδατάνθρακες - 75.4 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 0.2 g
Πρωτεΐνες - 9.01 g
Φυτικές ίνες - 2.3 g
Αλάτι - 0.04 g
Συνταγή από το ZoyaShop GR
Ρύζι Μπασμάτι με ΚαρύδαΘα χρειαστούμε:
1 ¼ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
½ κ.γ. κουρκουμάς
¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων
1 ξυλάκι κανέλας
¼ φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια ή σταφίδες
1 αποξηραμένο τσίλι – προαιρετικά
Βράζουμε νερό σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το ρύζι και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και το πιπέρι πριν το σερβίρισμα. Το πιάτο ταιριάζει με τόφου, λαχανικά με κάρυ και ρεβίθια.
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr