Βιολογικό φαγόπυρο
Το φαγόπυρο, το οποίο δεν αποτελεί μέρος της οικογένειας σιταριού, είναι ένας κατάλληλος και θρεπτικός κόκκος για ανθρώπους που είναι ευαίσθητοι σε σιτάρι ή άλλους σπόρους γλουτένης. Μπορεί να αλεσθεί σε αλεύρι ή μαγειρεμένο ολόκληρο. Το φυτό του φαγόπυρου παράγει ένα σπόρο που έχει τριγωνικό σχήμα 3-D και έχει μαύρο κύτος. Το αποφλοιωμένο φαγόπυρο έχει αφαιρέσει το εξωτερικό μαύρο στρώμα, με αποτέλεσμα ο κόκκος να είναι κιτρινωπός. Έχει μια ξεχωριστή γεύση καρυδιού και μπορεί να μαγειρευτεί και σερβίρεται με παρόμοιο τρόπο με το ρύζι.
Μπορεί επίσης να είναι μια μεγάλη προσθήκη σε σούπες, που χρησιμοποιούνται για να κάνουν tabouli ή ακόμα και χωρίς γλουτένη κουάκερ.
Το φαγόπυρο έχει ευρύ φάσμα οφελών για την υγεία. Πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν!
Παραδοσιακές χρήσεις Φαγόπυρο - Βio - Χύμα:
Για να μαγειρέψετε ... μετά το ξέπλυμα, προσθέστε ένα μέρος φαγόπυρο σε δύο μέρη βραστό νερό ή ζωμό. Φέρτε το βράσιμο στη συνέχεια, σκουπίστε τη θερμότητα, καλύψτε και σιγοβράστε για περίπου 30 λεπτά.
Προσοχή:
Όλοι οι κόκκοι θα πρέπει να ξεπλυθούν καλά κάτω από τρεχούμενο νερό πριν από το μαγείρεμα, και οποιαδήποτε βρωμιά ή υπολείμματα πρέπει να αφαιρεθούν.
Συστατικά:
Φαγόπυρο από βιολογική καλλιέργεια
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g:
Ενέργεια - 1513 kJ / 362 kcal
Λίπος - 1,7 g
από τα οποία κορεσμένα - 0,3 g
Υδατάνθρακες - 75,9 g
από τα οποία σάκχαρα - 0,1 g
Πρωτεΐνες - 9,3 g
Fiber - 4 g
Αλάτι - 0,005 g
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr