Μπορείτε να κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Βιολογικών Προϊόντων ΕΔΩ (απαιτείται Adobe PDF Reader).
Σε μετάφραση από τα σανσκριτικά τριφάλα σημαίνει «τρία φρούτα» και όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η παραδοσιακή φόρμουλα αποτελείται από τρία αποξηραμένα φρούτα σε ίσα μέρη – αμαλάκι (Emblica officinalis), μπιμπιτάκι (Terminalia bellirica) και χάριτακι (Terminalia chebula). Έχει ευεργετική επίδραση στις λειτουργίες του πεπτικού και του απεκκριτικού συστήματος. Επειδή το μείγμα περιέχει πέντε από τις έξι γεύσεις που αναγνωρίζονται στην Αγιουρβέδα – γλυκιά, ξινή, πικρή, πικάντικη και στυφή – μερικοί άνθρωποι βρίσκουν το Τριφάλα γλυκό, ενώ άλλοι το βρίσκουν πικρό.
Τρόπος χρήσης:
Διαλύστε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη τριφάλα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και καταναλώστε το πριν από τον ύπνο με άδειο στομάχι ή περίπου μια ώρα μετά το βραδινό. Μπορείτε να χωρίσετε τη δόση σε τρεις λήψεις – πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Αν βρίσκετε τη γεύση δυσάρεστη, μπορείτε να το καταναλώσετε με χυμό, ζεστό γάλα, μέλι ή βούτυρο γκι (ghee). Μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά την πρόσληψη σε ένα κουταλάκι του γλυκού.
Η χρήση του τριφάλα από έγκυες γυναίκες, θηλάζουσες μητέρες και σε περίπτωση διάρροιας δεν συνιστάται.
Συστατικά:
Αμαλάκι (Emblica officinalis), μπιμπιτάκι (Terminalia bellirica), χάριτακι (Terminalia chebula).
60 γρ.