Οι ταλιατέλες χωρίς γλουτένη (από το ιταλικό "tagliare", που σημαίνει "κόβω") είναι ένας παραδοσιακός τύπος ζυμαρικών από τις περιοχές Εμίλια-Ρομάνια και Μάρκε της Ιταλίας. Είναι νόστιμα και ταιριάζουν με όλα τα είδη μπαχαρικών, αλλά σύμφωνα με την κλασική παράδοση, σερβίρονται με την πλούσια σάλτσα ραγού ή μπολονέζ. Τους ταιριάζουν και γεύσεις του δάσους με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και, φυσικά, πασπαλισμένο ποιοτικό τυρί. Κατάλληλα για χορτοφαγικές και vegan δίαιτες.
- Χωρίς ΓΤΟ
- Χωρίς αυγά
- Χωρίς λακτόζη
Οι καλύτερες πρώτες ύλες χωρίς γλουτένη συναντούν την τελειότητα της παράδοσης στην παρασκευή ζυμαρικών στη Φάρα Σαν Μαρτίνο (Ιταλία), μια πόλη που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Εθνικού Πάρκου Maiella και είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως η πρωτεύουσα των ποιοτικών ζυμαρικών. Σε αυτό το μαγικό μέρος, χάρη και στους πόρους που προσφέρει η καθαρή και απέραντη φύση, τα προϊόντα χωρίς γλουτένη Farabella παράγονται με μοναδική ποιότητα και καθαρό νερό πηγής.
Τα προϊόντα της Farabella παράγονται σε ειδική εγκατάσταση που έχει χωριστεί σε σε ξεχωριστούς χώρους παραγωγής για νιόκι, ζυμαρικά, ψωμί και άλευρα, κατάλληλα για καταναλωτές που αντιμετωπίζουν κοιλιοκάκη.
Πώς χρησιμοποιούνται οι ταλιατέλες χωρίς γλουτένη:
Βάζουμε 2 λίτρα αλατισμένο νερό (για 100 γρ. ζυμαρικά) να βράσει. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο νερό που βράζει και τα βράζουμε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε ζεστά με σάλτσα.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1500 kJ / 350 kcal
Λιπαρά 1.4 g
εκ των οποίων κορεσμένα εκ των οποίων κορεσμένα 0.2 g
Υδατάνθρακες 78 g
εκ των οποίων σάκχαρα 1.5 g
Φυτικές ίνες 1.8 g
Πρωτεΐνες 6.4 g
Αλάτι 0 g
Συστατικά:
Αλεύρι καλαμποκιού, αλεύρι ρυζιού.
Μπορεί να περιέχει ίχνη σόγιας.
250 g