Σουσάμι Αναποφλοίωτο - Χύμα – Bio - Zoyashop

Σουσάμι Αναποφλοίωτο - Χύμα – Bio, ZoyaShop ®, 200 γρ. /300 γρ. /500 γρ. /1 Κιλά /2 Κιλά /5 Κιλά

Τιμή: € 7.55 (€ 7.55 / 1 Κιλά)

Κατασκευαστής: ZoyaShop ®
BB date: 30-06-2025
Προέλευση: Τουρκία
SKU: SKU2644
Σε απόθεμα:
Ποσότητα:
-
+
€ 7.55
Προσθήκη στη Wishlist


Αναποφλοίωτο σουσάμι, βιολογική καλλιέργεια

Το σουσάμι είναι πολύ πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό και μαγγάνιο, περιέχει ωμέγα-3 και 6 λιπαρά οξέα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ οι σπόροι με κέλυφος είναι και πολύ πλούσιοι σε φυτικές ίνες. Ωστόσο, το πρόβλημα με την κατανάλωση ολόκληρων σπόρων σησαμιού είναι ότι συχνά περνούν από το πεπτικό σύστημα χωρίς να χωνευτούν καθόλου. Το ταχίνι (αλεσμένο σουσάμι) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταναλώσετε σουσάμι, επειδή είναι πολύ πιο εύπεπτο και απορροφήσιμο. Το συνηθισμένο ταχίνι από σουσάμι στα καταστήματα δεν είναι ωμό. Οι σπόροι καβουρδίζονται πριν αλεστούν.

Με την παρακάτω συνταγή παρασκευάζεται ταχίνι από σουσάμι που μοιάζει και έχει παρόμοια γεύση με το «κανονικό» ταχίνι και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να φτιαχτεί, αλλά αυτό οφείλεται στην αφυδάτωση του σουσαμιού. Φυσικά, όποιος θέλει, μπορεί να παραλείψει το στάδιο του μουλιάσματος και της ξήρανσης, αλλά αυτό δυσκολεύει την πέψη του σουσαμιού από τον οργανισμό. Εξάλλου, μπορούμε πάντα να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα και η γεύση θα δικαιώσει την επιπλέον προσπάθεια μας.

Η ωμή πάστα σουσαμιού έχει πολλές χρήσεις – μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες για σαλάτες, για ταχίνι ή πατέ, για γρήγορο και εύκολο γάλα ξηρών καρπών, σε smoothies και ως βάση για γρήγορα και εύκολα ωμά επιδόρπια (προσθέστε ωμό κακάο ή χαρούπι, μέλι ή αγαύη για γλυκαντικό, μεσκίτ ή μάκα σε σκόνη για επιπλέον γεύση και για να ενισχύσετε τις θρεπτικές ιδιότητες, βανίλια ή κανέλα για άρωμα).

Συστατικά:

Αναποφλοίωτος σησαμόσπορος από βιολογική γεωργία

Διατροφική αξία ανά 100 g:

Ενέργεια - 2393 kJ/ 572 kcal
Λιπαρά - 50.7 g
 εκ των οποίων κορεσμένα - 7.9 g
Υδατάνθρακες - 10.2 g
 εκ των οποίων σάκχαρα - 0.2 g
Πρωτεΐνες - 20.9 g
Φυτικές ίνες - 12 g
Αλάτι - 0.11g
Συνταγή από το ZoyaShop GR
Πώς να Φτιάξουμε Πάστα Σουσαμιού (Ταχίνι)
Θα χρειαστούμε:
1 κούπα σουσάμι, 2-3 κ.σ. λάδι καρύδας, πρέζα θαλασσινό αλάτι ή αλάτι Ιμαλαΐων (προαιρετικά)

• Αυτή η συνταγή αναφέρεται σε σχετικές ποσότητες και όχι σε ακριβείς. Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε όσο χρειάζεστε και να χρησιμοποιήσετε τη συνταγή ως γενικό οδηγό. • Μουλιάζουμε το σουσάμι σε νερό για περίπου 4 ώρες. Καλό είναι να τα ανακατεύετε περιστασιακά, επειδή συχνά συγκεντρώνονται σε ομάδες και επιπλέουν στην επιφάνεια χωρίς να καταφέρουν να μουλιάσουν. • Βγάζουμε τους σπόρους από το νερό, τους ξεπλύνουμε και τους τους αφήνουμε να στραγγίξουν. Μπορείτε να τους αφήσετε υγρούς για άλλες 4-5 ώρες, ώστε να αρχίσουν να βλαστάνουν. • Τους απλώνουμε τα σε λεπτή στρώση σε αντικολλητικό χαρτί και τους τοποθετούμε στον αφυγραντήρα. • Τους ξεραίνουμε στους 40 βαθμούς για 4-6 ώρες (ή όλη τη νύχτα) μέχρι οι σπόροι να στεγνώσουν και να μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με κουτάλι. • Αλέθουμε τους σπόρους σε μύλο, καφετιέρα ή άλλη συσκευή μέχρι να προκύψει πολύ λεπτό αλεύρι. Λάβετε υπόψη ότι το σουσάμι περιέχει πολλά λιπαρά και δεν θα μοιάζει με το αλεύρι σιτηρών για παράδειγμα. • Ζεσταίνουμε λίγο ακατέργαστο λάδι καρύδας μέχρι να ρευστοποιηθεί. • Ρίχνουμε το υγρό λάδι καρύδας πάνω από το αλεύρι σουσαμιού και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μέχρι να γίνει κρεμώδες. Σπάστε τους σβώλους με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να μη μείνουν σβώλοι. • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα θαλασσινό αλάτι ή αλάτι Ιμαλαΐων.
 
Συνταγή από το ZoyaShop GR
Σπαράγγια με Σουσάμι σε Ασιατικό Στιλ
•χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά •χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά •μερίδες: 6
Θα χρειαστούμε:
• 2 ματσάκια σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια των 2 εκατοστών • 2 κ.γ. σουσάμι • 2 κ.σ. φυστικέλαιο • 2 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ • ½ κ.γ. αλάτι • 1 κ.γ. σησαμέλαιο

• Βάζουμε ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε τα σπαράγγια ελαφρά για 2-3 λεπτά στο νερό που βράζει. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε αμέσως τα σπαράγγια σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να κρυώσουν. Τα στραγγίζουμε τα από το νερό και τα στεγνώνουμε. • Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά (3 έως 5 λεπτά). Το αδειάζουμε σε ένα δοχείο και το αφήνουμε να κρυώσει. • Ζεσταίνουμε το φιστικέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την πιπερόριζα και τα σπαράγγια, πασπαλίζουμε με αλάτι και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αναμειχθεί καλά η γεύση της πιπερόριζας με τα σπαράγγια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το σησαμέλαιο και τους σπόρους. Σερβίρουμε αμέσως.
 


Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να αγοράζετε χύμα τρόφιμα! Τι σημαίνει αυτό:

  • 1
    Τα περισσότερα από τα προϊόντα μας, που πωλούνται χύμα, προέρχονται από βιολογικούς παραγωγούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή ζιζανιοκτόνα. Δυστυχώς, ορισμένα έντομα θεωρούν αυτό το γεγονός πολύ ελκυστικό
  • 2
    Πιθανότατα, έχετε στην κουζίνα σας ειδικά βάζα και δοχεία για τις τακτικές σας αγορές και γνωρίζετε ήδη να μεταφέρετε τα τρόφιμά σας από τη συσκευασία μεταφοράς μας στο δικό σας δοχείο, το οποίο κλείνει πολύ καλά
  • 3
    Εάν, ωστόσο, ανακαλύψετε κάτι στα προϊόντα σας που σας ενοχλεί, υποβάλετε το παράπονό σας εντός δύο εβδομάδων από την παραλαβή της παραγγελίας σας

Προτεινόμενα Προιόντα

Αγοραστές που αγόρασαν αυτό το είδος επίσης αγόρασαν

Δείξε τα επόμενα 5 προιόντα

Αίτηση πληροφοριών γι'αυτό το προιόν

* Το όνομα, το email και τα προσωπικά σας δεδομένα θα επεξεργαστούν σύμφωνα με την Πολιτική απορρήτου μας


Facebook chat