Σάλτσα ντομάτας που φτιάχνεται σύμφωνα με κλασική ιταλική συνταγή. Ένας κλασικός συνδυασμός με βασιλικό. Ειδικά επιλεγμένα ποιοτικά συστατικά που παρασκευάζονται σύμφωνα με αυθεντική ιταλική συνταγή με βιολογικές ντομάτες που καλλιεργούνται εξ ολοκλήρου στην Ιταλία.
Οι συνταγές που ακολουθούν οι γαστρονόμοι του Alce Nero παραμένουν πιστές στην αληθινή απλότητα των γεύσεων του παρελθόντος. Οι ντομάτες που καλλιεργούνται για την παρασκευή της γκάμας των γκουρμέ ιταλικών σάλτσων ωριμάζουν στον ήλιο της περιοχής Εμίλια-Ρομάνια, που βρίσκεται στο δέλτα του του Πάδου και είναι διάσημη με τα τυρφώδη εδάφη της. Περιλαμβάνονται ποικιλίες όπως η Coimbra, η Ercole και άλλες που έχουν υψηλά επίπεδα του αντιοξειδωτικού λυκοπένιου. Προκειμένου να διατηρηθούν οι γεύσεις, τα αρώματα και οι θρεπτικές ιδιότητες των χρησιμοποιούμενων λαχανικών, η διαδικασία παραγωγής δεν διαρκεί περισσότερο από 12 ώρες – αυτό είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο συγκομίζεται η σοδειά, επεξεργάζεται σε χαμηλή θερμοκρασία παστερίωσης και συσκευάζεται.
Τρόπος χρήσης:
Κατάλληλη για προσθήκη σε μακαρόνια και ζυμαρικά ή ως σάλτσα για πίτσα και μπρουσκέτες για μια πραγματική μεσογειακή γεύση. Μετά το άνοιγμα, διατηρήστε το στο ψυγείο και καταναλώστε εντός 3-4 ημερών.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 323kJ / 77kcal
Λιπαρά – 4.0 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0.6 g
Υδατάνθρακες – 7.1 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 6.0 g
Φυτικές ίνες – 2.6 g
Πρωτεΐνες – 1.8 g
Αλάτι – 1.0 g
Συστατικά:
ντομάτες*(91%) (τοµατοπολτός*, πελτές ντομάτας*), έξτρα παρθένο ελαιόλαδο*(4%), βασιλικός* (2,3%), αλάτι, κρεμμύδι*, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο*.
* βιολογικά συστατικά
200 γρ.