Γνωστό στην Ανατολή ως Muhammara, αυτό το λαχταριστό ντιπ προέρχεται από τη Συρία και είναι πλέον διαδεδομένο σε όλη τη Μέση Ανατολή. Τα κύρια συστατικά του είναι ψητές κόκκινες πιπεριές, καρύδια, τριµµένη φρυγανιά, νιφάδες τσίλι και μελάσα ροδιού, τα οποία συνδυάζονται για να το κάνουν παχύρρευστο, καρυδάτο, πικάντικο και γλυκόξινο. Ταιριάζει πολύ καλά με πιτόψωμο, καθώς και ως καρύκευμα για πιάτα με πλιγούρι και κουσκούς.
Πώς χρησιμοποιείται το ντιπ από καρύδια και κόκκινεσ πιπεριές Μουχαμάρα:
Για απευθείας κατανάλωση – απολαύστε το με πιάτα ανατολίτικης κουζίνας.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια 1419kJ / 339kcal
Λιπαρά 33 g
εκ των οποίων κορεσμένα 4,1 g
Υδατάνθρακες 6,5 g
εκ των οποίων σάκχαρα 5,4 g
Πρωτεΐνες 4,5 g
Αλάτι 1,8 g
Συστατικά:
Νερό, καρύδια (26%), πολτός κόκκινης πιπεριάς (16%), ελαιόλαδο, πάπρικα (6,5%), σκόρδο, αλάτι, καυτερές πιπεριές, μπαχαρικά, κιτρικό οξύ.
130 g