Το Μπαχαράτ είναι ένας πικάντικος συνδυασμός μπαχαρικών, είναι παραδοσιακός στην αραβική κουζίνα. Παρασκευάζεται σε διάφορες παραλλαγές και χρησιμοποιείται παρόμοια με το γκαράμ μασάλα στην Ινδία. Στη Βόρεια Αφρική συνδυάζεται με αποξηραμένα φύλλα τριαντάφυλλου και οι Τούρκοι μάγειρες το συνδυάζουν με δυόσμο.
Τρόπος χρήσης:
Χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε το κρέας ή για να φτιάξτε μια μαρινάδα από μπαχαράτ, ελαιόλαδο, λεμόνι και αλάτι. Προσθέστε το σε σάλτσες, σούπες, φαγητά με λαχανικά και κρέας.
Συστατικά:
Μπαχάρι, μαύρο πιπέρι, κάρδαμο, κανέλα (Cinnamomum cassia), γαρύφαλλο, κόλιανδρος, κύμινο, μοσχοκάρυδο, τσίλι, πάπρικα.
60 γρ.