Τα μαύρα ρεβίθια είναι ευρέως διαδεδομένα στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής. Μια σημαντική διαφορά με το γνωστό μας λευκό ρεβίθι είναι η υψηλότερη περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη. Στην ινδική κουζίνα, τα μαύρα ρεβίθια χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία του πιάτου Kala Chana, το οποίο είναι πλούσιο σε αρωματικά ήπια πικάντικα μπαχαρικά όπως σκόρδο, τζίντζερ, κύμινο και κάρδαμο και γαρνίρεται άφθονα με κρεμμύδια και πράσινες πιπεριές. Φυσικά, τα μαύρα ρεβίθια θυμίζουν τη γεύση των λευκών ρεβιθιών και για αυτό το λόγο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γνωστές συνταγές - χούμους, φαλάφελ ή απλά να προστεθούν σε πιάτα με κρέας ή λαχανικά.Τα μαύρα ρεβίθια καλλιεργούνται σε γόνιμα εδάφη με παραδοσιακές μεθόδους χωρίς φυτοφάρμακα - με υψηλή ποιότητα και θρεπτική αξία.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενεργειακή αξία - 1470 kJ / 346 kcal;
Λιπαρά 4.6 g.
εκ των οποίων κορεσμένα 0.60 g.
Υδατάνθρακες 44.50 g.
εκ των οποίων σάκχαρα 10.70 g;
Ίνες 17.40 g;
Πρωτεΐνη 21.70 g;
Αλάτι 0.24 g.
Συστατικά των Μαύρων ρεβίθιων - BIO:
BIO μαύρα ρεβίθια από την Ελλάδα.
Μπορεί να περιέχει ίχνη από φιστίκια, σόγια, γλουτένη και σουσάμι.
Να φυλάσσεται σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος.
300g.