Μπορείτε να κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Βιολογικών Προϊόντων ΕΔΩ (απαιτείται Adobe PDF Reader).
Το λάδι καρύδας για μαγείρεμα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τα λίπη που χρησιμοποιούνται ευρέως στην κουζίνα. Παράγεται με διαδικασία διήθησης και θέρμανσης, με την οποία αφαιρείται η χαρακτηριστική γλυκιά γεύση, χωρίς να γίνεται χρήση συνθετικών λευκαντικών και χημικών ουσιών. Είναι πιθανό το καλοκαίρι να βρίσκεται σε υγρή και όχι σε στερεή κατάσταση, χωρίς να αλλάζουν οι ιδιότητές του. Το σημείο καύσης του είναι 204°C.
Το λάδι καρύδας διαφέρει από τα περισσότερα μαγειρικά λίπη ως προς τη μοναδική περιεκτικότητά του σε κυρίως κορεσμένα λιπαρά οξέα. Αυτό το καθιστά αδιαπέραστο από την οξείδωση σε υψηλή θερμοκρασία και εξαιρετικά κατάλληλο για μαγείρεμα.
Τρόπος χρήσης:
Αντικαθιστά οποιοδήποτε λίπος χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαφόρων γλυκών και αλμυρών πιάτων στο ψήσιμο, το σοτάρισμα, το τηγάνισμα και το βράσιμο.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 3760kJ/900kcal
Λιπαρά– 100 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 91 g
Υδατάνθρακες - 0 g
εκ των οποίων σάκχαρα– 0 g
Πρωτεΐνες- 0 g
Αλάτι – 0 g
Συστατικά:
Λάδι καρύδας βιολογικής προέλευσης
200 ml / 500 ml / 1 λίτρο