Φασόλια Azuki, βιολογική γεωργία
Azuki φασόλια (
Vigna angularis), που προέρχονται από την Ανατολική Ασία και τα Ιμαλάια. Έχει ένα κοκκινωπό-καφέ χρώμα και, σε σύγκριση με τα περισσότερα όσπρια, είναι μαλακότερο και πιο ζουμερό, με πιο γλυκιά γεύση. Λόγω της χαμηλότερης περιεκτικότητάς του σε λιπαρά, είναι επίσης πιο εύπεπτο. Ταυτόχρονα, είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών Β.
Το όνομά του προέρχεται από ιαπωνικά και σημαίνει "μικρό φασόλι" ("φασόλι" που ονομάζουν σόγια). Το Azuki θεωρείται επίσης ότι είναι το πιο «γιανγκ» φαγητό ανάμεσα στα όσπρια - δηλαδή, το πιο ζεστό και αυξανόμενο δυναμικό και ενέργεια. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των νεφρών και του αναπαραγωγικού συστήματος.
Στην κουζίνα της Ανατολικής Ασίας, το azuki συνήθως καταναλώνεται με πολτό, συχνά σε συνδυασμό με κάστανα. Αυτή η επικόλληση είναι μέρος τόσο των κύριων μαθήματα όσο και των επιδορπίων. Δημοφιλή με τη μορφή σούπας, καθώς και ένα γλυκό ζεστό ρόφημα σαν τσάι.
Χρήση Κόκκινα Φασόλια - Βio - Χύμα:
Μπορείτε να απολαύσετε τη νύχτα σε κρύο νερό. Αποστραγγίστε το νερό και βράστε σε αλατισμένο νερό σε αναλογία 1:4 για περίπου 30-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσετε. Πηγαίνει καλά με καστανό ρύζι, πράσινα κρεμμύδια, μανιτάρια και σέλινο. Το Azuki είναι επίσης κατάλληλο για βλάστηση - όπως το σχετικό του - φασόλι φασολιών.
Συστατικά:
Κόκκινα φασόλια adzuki από βιολογική καλλιέργεια
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενεργειακή αξία - 1493 kJ / 357 kcal
Λίπος - 1,6 g
από τα οποία κορεσμένα - 0 g
Υδατάνθρακες - 58.4 g
από τα οποία σάκχαρα - 0 g
Πρωτεΐνες - 21,5 g
Ίνες - 7,5 g
Άλας - 0 g
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr