α φυτά που περιέχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά είναι τα μέλη της οικογένειας Rosaceae - κεράσια, βατόμουρα, φράουλες, σμέουρα. Ακόμη και τα αποξηραμένα κεράσια προσφέρουν μια υγιή δόση της αντιοξειδωτικής βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και παίζει ρόλο στη σύνθεση του κολλαγόνου και στη διαδικασία της επούλωσης των πληγών.
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα κεράσια φορτώνονται με τρία φυτοχημικά. Αυτές είναι η περιγιλυλική αλκοόλη, το κιτρικό οξύ και το ελλαγικό οξύ. Μόνο τα κεράσια περιέχουν και τα τρία. Τα κεράσια περιέχουν επίσης κουρσετίνη, ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Εκτός από τις άλλες λειτουργίες του, η κερσετίνη εμποδίζει την οξείδωση της κακής χοληστερόλης. Οι ανθοκυανίνες και η κουκεσττίνη είναι επίσης αντιφλεγμονώδεις ενώσεις.
Από μαγειρική άποψη, τα αποξηραμένα κεράσια αποτελούν ιδανικό υποκατάστατο σταφίδας ή άλλων παραδοσιακών φρούτων που χρησιμοποιούνται τόσο σε ωμά επιδόρπια όσο και σε αρτοσκευάσματα.
Συστατικά:
Αποξηραμένα κεράσια χωρίς κουκούτσια (100%)
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr