Καλλιέργεια Εκκίνησης για Κεφίρ - Zoyashop

Καλλιέργεια Εκκίνησης για Κεφίρ, Genesis Laboratories, 10 pcs

Τιμή: € 10.55 (€ 1.06 / 1 pcs)

Τα Αγαπημένα μας προϊόντα
  • Κορυφαίο σε πωλήσεις
  • Προϊόντα από τη Βουλγαρία
Expected delivery date
Κατασκευαστής: Genesis Laboratories
BB date: 28-02-2026
Προέλευση: Βουλγαρία
SKU: SKU10741
Σε απόθεμα:
Ποσότητα:
-
+
€ 10.55
Προσθήκη στη Wishlist


Καλλιέργεια εκκίνησης για το παραδοσιακό καυκάσιο ρόφημα Κεφίρ

Το κεφίρ είναι ένα παραδοσιακό καυκάσιο ρόφημα. Το μυστικό του κεφίρ είναι η καλλιέργεια εκκίνησης του - ο κόκκος κεφίρ. Πρόκειται για μια συμβιωτική ένωση μικροοργανισμών γαλακτικού οξέος, βακτηρίων οξικού οξέος και ειδικών ζυμών κεφίρ. Οι προβιοτικές ιδιότητες του ροφήματος οφείλονται στα μεταβολικά προϊόντα της κοινής ζυμωτικής δραστηριότητας των μικροοργανισμών. Κάθε φακελάκι είναι αρκετό για την οξίνιση 1 έως 5 λίτρων γάλακτος.

Οι καλλιέργειες εκκίνησης για την παρασκευή γαλακτικών προϊόντων στο σπίτι είναι βακτηριακές καλλιέργειες συμπυκνωμένες σε γαλακτικό μέσο, αποξηραμένες με κατάψυξη και συσκευασμένες σε σακουλάκια από φύλλο αλουμινίου τριών στρώσεων. Περιέχουν επιλεγμένα στελέχη μικροοργανισμών γαλακτικού οξέος και μπιφιντοβακτηρίων με αποδεδειγμένες προβιοτικές ιδιότητες. Δεν περιέχουν βοηθητικά, συντηρητικά ή γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Οι καλλιέργειες εκκίνησης προσφέρουν τη δυνατότητα οικιακής παρασκευής και κατανάλωσης προϊόντων γαλακτικού οξέος χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.

Τρόπος παρασκευής:

Βράζουμε το γάλα. Το αφήνουμε να παραμείνει ζεστό για 30 λεπτά. Το αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία 29°C. Προσθέτουμε την καλλιέργεια εκκίνησης από ένα φακελάκι, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί και αδειάζουμε σε κατάλληλα δοχεία. Το ξινό γάλα αφήνεται να ζυμωθεί στους 29°C για 14 ÷ 16 ώρες χωρίς να ανακατεύεται. Για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία ζύμωσης, χρησιμοποιήστε συσκευή γιαουρτιού ή δοχείο με χοντρό τοίχωμα, το οποίο τοποθετείται σε ζεστό μέρος. Εάν η πήξη γίνει το βράδυ, το γάλα θα έχει πήξει το επόμενο πρωί. Βάλτε το στο ψυγείο χωρίς να το ανακατέψετε. Όταν κρυώσει στους 10 °C, το κεφίρ είναι έτοιμο για κατανάλωση. (Φροντίστε να κρυώσει στο ψυγείο χωρίς να ανακατεύετε πριν την κατανάλωση.)

Η ποιότητα του τελικού προϊόντος εξαρτάται από την ποιότητα του φρέσκου γάλακτος που χρησιμοποιείτε. Εάν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, δοκιμάστε με άλλο γάλα.

Σύνθεση:

Τουλάχιστον 109 ζωντανά κύτταρα ανά γραμμάριο:
Lactococcus lactis sp. lactis,
Lactococcus lactis sp. diacetylactis,
Lactococcus lactis sp. cremoris,
Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris,
Lactobacillus kefyr,
Candida kefyr,
Saccharomyces unisporus.
Τα στελέχη απομονώνονται από φυσικές πηγές και δεν είναι γενετικά τροποποιημένα.

Αποθήκευση των καλλιεργειών εκκίνησης:

Η ημερομηνία λήξης εξαρτάται από τη σωστή αποθήκευση του προϊόντος.
2 χρόνια σε θερμοκρασία από 0 έως 10°C. 1 έτος σε θερμοκρασίες έως 20°C σε ξηρό, σκοτεινό μέρος, μακριά από το ηλιακό φως. Να μην αποθηκεύεται ανοιχτό φακελάκι.

10 φακελάκια από αλουμινόχαρτο τριών στρώσεων, 1 γραμμάριο το καθένα

Αίτηση πληροφοριών γι'αυτό το προιόν

* Το όνομα, το email και τα προσωπικά σας δεδομένα θα επεξεργαστούν σύμφωνα με την Πολιτική απορρήτου μας


Facebook chat