Το λατινικό όνομα για το κακάο Theobroma cacao μεταφράζεται ως "τροφή των θεών". Τα φρούτα του είναι κακάο, τα οποία στην αρχαιότητα χρησιμοποιήθηκαν από τους Αζτέκους ως νόμισμα. Πατώντας τους κόκκους κακάο παράγεται βούτυρο κακάο, πάστα κακάου και σκόνη κακάου. Σήμερα, το κακάο είναι πιο γνωστό ως συστατικό της σοκολάτας.
Χρήση Κακάο Criollo - Bio:
Προσθέστε 5-10 κόκκους για κουνήματα, δημητριακά για πρωινό και ακατέργαστα επιδόρπια ή για να φάτε μόνοι σας. Συνδυάστε με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς για να σιγοβράσει τη χαρακτηριστική πικρία τους.
Διατροφική αξία ανά 100g:
Ενεργειακή αξία - 1707kJ / 408kcal.
Λίπος - 24,5 g,
εκ των οποίων κορεσμένο - 14,4 g.
Υδατάνθρακες - 10,8 g,
από τα οποία σάκχαρα - 8,7 g.
Πρωτεΐνη - 19,8 g.
Αλάτι - 0 g
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr