Το ιαπωνικό τσάι matcha παρασκευάζεται από φρέσκα φύλλα που συλλέγονται με το χέρι. Από αυτόν τον τύπο τσαγιού, παρασκευάζεται το παραδοσιακό ρόφημα της τελετής τσαγιού με τη χρήση ενός χτυπητήρι τσαγιού (Chasen). Τα καλύτερα φύλλα από τους θάμνους τσαγιού υψηλής ποιότητας συλλέγονται με το χέρι, υποβάλλονται σε προσεκτική επεξεργασία με ατμό, αποξηραίνονται και αλέθονται με πέτρες για να παραχθεί το πολύτιμο matcha. Η διαδικασία επεξεργασίας δεν έχει αλλάξει εδώ και 800 χρόνια - ο πέτρινος μύλος χρειάζεται μία ώρα για την παραγωγή 30 γραμμαρίων αυτού του πολυτελούς τσαγιού. Το τσάι έχει έντονα ξινή γεύση και έντονο πράσινο χρώμα. Είναι κατάλληλο ως βάση για τρόφιμα και ροφήματα.
Ο νομός Kagoshima, όπου καλλιεργείται το τσάι Matcha Zen, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πράσινου τσαγιού στην Ιαπωνία και βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες περιοχές για την καλλιέργεια τσαγιού - ένα ήπιο, υποτροπικό κλίμα με πιο έντονο ηλιακό φως και ηφαιστειακά γόνιμα εδάφη πλούσια σε μέταλλα. Τα φυτά matcha καλλιεργούνται στη σκιά για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή τους, μετά την οποία αφαιρούνται οι φλέβες και οι μίσχοι των φύλλων κατά την επεξεργασία. Η Camellia sinensis παράγει περισσότερη καφεΐνη και τανίνη όταν καλλιεργείται στη σκιά. Ακολουθούν μερικά από τα πολλά οφέλη της τακτικής κατανάλωσης matcha: ισχυρή αναζωογονητική δράση, χαλαρωτική δράση, τόνωση του μεταβολισμού, βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης, ανακούφιση από το άγχος και την ψυχική ένταση.
Τρόπος χρήσης:
Χρησιμοποιήστε το ως τσάι, φτιάξτε latte ή προσθέστε το σε smoothies και κοκτέιλ. Μπορείτε να προσθέσετε το ιαπωνικό μάτσα σε μείγμα για κρέπες, σε κέικ σοκολάτας, μπισκότα ή να φτιάξετε τρουφάκια.
Συστατικά:
πράσινο τσάι matcha σε σκόνη (Camellia sinesis),
από βιολογική καλλιέργεια
Διατροφική αξία ανά 100g:
Ενέργεια - 1440kJ/344kcal
Λιπαρά - 5.2g
Υδατάνθρακες - 50.2g
εκ των οποίων σάκχαρα - 1.2g
Πρωτεΐνες - 19.1g
Φυτικές ίνες - 37g
Αλάτι - <0,1g
Παράγεται στην:
Ιαπωνία (νομός Καγκοσίμα)
60 g