Το θυμάρι είναι ένα πολυχρηστικό μυρωδικό, το οποίο χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τη γεύση ευρέος φάσματος φαγητών, από ψητά κρέατα μέχρι αλμυρές σάλτσες. Εκτός από για την παρασκευή αφεψημάτων, το θυμάρι βρίσκει ποικίλες χρήσεις στη μαγειρική. Το βρίσκουμε σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής ως ένα από τα συστατικά του μπαχαρικού Ζάταρ. Κατάλληλο για φαγητά με κρέας, λαχανικά, σούπες, σαλάτες, βραστά, λαχανικά στον ατμό, κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Συμπληρωματικές γεύσεις: κρεμμύδι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, φύλλο δάφνης, βασιλικός. Κατά το μαγείρεμα, το θυμάρι πρέπει να τοποθετείται νωρίς, ώστε να προλάβει να απελευθερώσει τα αιθέρια έλαια του.
Συστατικά:
Θυμάρι (φύλλα, στελέχη, άνθη)
7 g