Το ταχίνι παρασκευάζεται από αναποφλοίωτους σπόρους σουσαμιού, οι οποίοι καλλιεργούνται σε αγνές περιοχές της Βουλγαρίας. Η πάστα που προκύπτει έχει ευχάριστο άρωμα, χαρακτηριστική ελαφρώς πικρή γεύση και εύκολη στην επάλειψη υφή.
Στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής, το ταχίνι είναι το κύριο συστατικό παραδοσιακών πιάτων όπως το χούμους, το μπαμπαγκανούς και ο χαλβάς. Μια άλλη καλή μαγειρική χρήση της πάστας σουσαμιού είναι ως βάση για την παρασκευή σάλτσας και ντρέσινγκ για κρέατα, για φρέσκα και μαγειρεμένα λαχανικά. Η έντονη γεύση του αμβλύνεται θαυμάσια με συστατικά όπως φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, άνηθο, πιπέρι, σκόρδο και φρέσκο δυόσμο.
Το σησαμέλαιο μπορεί να διαχωριστεί στην επιφάνεια – αυτό δεν επηρεάζει την ποιότητα του προϊόντος – απλά ανακατέψτε για να αποκατασταθεί η κρεμώδης υφή του.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 2385 kJ/570 kcal
Λιπαρά - 48 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 6.7 g
Υδατάνθρακες - 26 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 4 g
Πρωτεΐνες - 18 g
Αλάτι - 0 g
Συνταγή από το ZoyaShop GR
Γρήγορη σάλτσα ταχινιού
Εύκολη σάλτσα με λίγα υλικά.
Θα χρειαστούμε:
• 2 κ.σ. ταχίνι • 100 ml φιλτραρισμένο νερό (προσθέστε κι άλλο για πιο υγρή σάλτσα) • χυμό από 1 λεμόνι • αλάτι της αρεσκείας σας • προαιρετικά: φρέσκο άνηθο ή δυόσμο
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύουμε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πολυκόπτη ή να τα χτυπήσετε με ένα πιρούνι στο χέρι, αλλά στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να μην πετύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Συστατικά:
Καβουρδισμένοι αναποφλοίωτοι σπόροι σουσαμιού (100%)
Πληροφορίες για αλλεργιογόνα:
* Περιέχει σουσάμι
Προέλευση:
Βουλγαρία
90 / 200 / 370 γρ.